Tulevaisuuden Teatterimuseo -keskustelutilaisuus 20.3.

  • Kuva: Teatterimuseo.

Teatterimuseo järjestää tiistaina 20.3. klo 17–18.30 keskustelutilaisuuden museon tulevaisuuden linjauksista. Tilaisuus on suunnattu esittävien taiteiden kentällä toimiville.

Teatterimuseo on perustettu vuonna 1962 ja sen jälkeen sen toimintakenttä on muuttunut ja laajentunut. Esittävien taiteiden kenttä on monimuotoistunut, taiteiden väliset raja-aidat madaltuneet tai kadonneet. Miten muutumme elinvoimaisen kentän muutosten myötä.

Myös teatteri- ja orkesterilakia ollaan parhaillaan muuttamassa ja laki tullee jatkossa kattamaan kaikki esittävät taiteet. Mitkä ovat lakimuutoksen heijastukset Teatterimuseon tulevaisuuden linjauksiin? Onko Teatterimuseo tulevaisuudessakin Teatterimuseo vai jotakin muuta?

Teatterimuseon toiminta on elimellinen osa esittävien taiteiden kenttää. Sillä on oma selkeä tehtävänsä. Tavoitteemme on seurata muutoksia lähietäisyydeltä ja täyttää ainutlaatuinen roolimme valtakunnallisena erikoismuseona (tulevaisuudessa valtakunnallisena vastuumuseona).

Toiminnan ja tallennusvastuualueen laajentaminen ja kehittäminen on haaste, johon haluamme tarttua yhdessä esittävien taiteiden kentän kanssa.

Mikäli olet esittävien taiteiden ammattilainen tai työskentelet esittävien taiteiden parissa, olet tervetullut kertomaan oman mielipiteesi ja kuulemaan muiden näkemyksiä!

Tulevaisuuden Teatterimuseo -keskustelutilaisuus
Tiistaina 20.3.2018 klo 17–18.30

(Lähde: Teatterimuseon tiedote 2.3.2018)