Supiainen-sirkusfestivaali oli menestys

  • Sirkus Supiainen: TOM OF CIRCUS. Kuvassa Teemu Riihelä ja Matti Koskela. Kuva: Rauli Katajavuori
  • Sirkus Supiainen: TOM OF CIRCUS Kuvassa Matti Koskela. Kuva: Rauli Katajavuori
  • Sirkus Supiainen: TOM OF CIRCUS. Kuvassa Lauri Koskinen. Kuva: Rauli Katajavuori
  • Sirkus Supiainen: TOM OF CIRCUS (Kuva: Vespa Laine)

#circus250 -juhlavuoden hengessä Sirkus Supiainen järjesti Supiainen-sirkusfestivaalin Turussa 1.–10.3.2018 ja festivaali oli huikea taiteellinen menestys. Yleisö viihtyi ja ihastui! Festivaali sai kiitosta moni-ilmeisestä ohjelmistosta, joka viihdytti ja herätti ajatuksia niin aikuisissa kuin lapsissa.

Festivaalin TOM OF CIRCUS kantaesityksestä Turun Sanomat kirjoitti seuraavaa: ”Sirkus Supiaisen Tom of Circus -esitys on mitä kiinnostavinta nykysirkustaidetta. Se ei asetu valtavirtaisen nykysirkuksen pirtaan vaan pikemmin se kommentoi ja polemisoi joitakin nykysirkuksen ominaisia piirteitä ja asetelmia. Samalla esitys viihdyttää, hauskuuttaa ja ihastuttaa.”  (Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 8.3.2018)

Tällä hetkellä Sirkus Supiainen jatkaa työskentelyä Joensuuhun perustettavan Kulttuurivarikko-työnimellä kehittyvän teatteri ja sirkustilan parissa.  Tähän liittyen Taiteen edistämiskeskus myös myönsi Sirkus Supiaiselle residenssiapurahan, joten residenssitoimintamme pääsee taas käyntiin avautuvassa tilassamme.

Tilahankkeen lisäksi päivämme täyttyvät uusien teosten harjoituksilla. Turussa on työskennelty Viihdytysjoukot-teoksen sekä uusien sooloesitysten parissa ja Joensuussa on aloitettu Taikuri-sirkusesityksen harjoitukset.

Seuraavan kerran voit nähdä Sirkus Supiaisen esiintymässä koripallon Suomen mestarijoukkueen Kataja Basket Clubin kotipeleissä Joensuu areenalla 21.3., 28.3. ja 4.4.2018. Tämän jälkeen esitämme Olipa kerran sirkus -esitystä Turun Seikkailupuiston Timantti-salissa 3.5., 4.5., 7.5., 17.5., 18.5. ja 23.5. klo 10

Sirkus Supiaisen [heresy]-esitys on seuraavan kerran koettavissa osana RJC2018 -festivaalin ohjelmaa Pietarissa 1.7.2018.

Tykätkää Supiaisesta Facebookissa!

supiainen.com

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 20.3.2018)