Nahkaisia sirkusvälineitä etsitään näyttelyyn

Hyvät sirkustaiteilijat

Löytyisikö teiltä jotakin rekvisiittaa, vaatetta tai välinettä, joka on kokonaan tai osittain nahkaa ja jotta ette esityksessänne tarvitse? Jos joku tällainen vanha esine teiltä löytyy, niin laittaisin niitä hirveän mielelläni näytteille! Täällä Ulvilassa meillä on näet Friitalan nahkamuseo, jonne järjestän näyttelyitä, jotka tuovat erilaisia näkökulmia nahkaan. Tämä näyttely kertoisi siitä, mitkä työvälineet, vaatteet ym. ovat nahkaa ja kuinka niitä esityksissä käytetään.

Näyttely alkaisi joulukuussa 2019 ja kestäisi kaksi vuotta. Mitään korvaamattomia, esityksissä välttämättömiä tavaroita ei siis tarvitse luovuttaa, vaan jotain sellaista minkä voi lainata pidemmäksi aikaa, mitä komeroista sattuisi löytymään. Jos laina-aika tuntuu liian pitkältä, niin siitä voi neuvotella. Kaikki esineet vakuutetaan haluamastanne summasta ja laitetaan lukollisiin näyttelykaappeihin. Museo sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa on murtohälyttimet.

Mitenkähän on, löytyisiköhän vaikka surmanajajien asuja tai hevosten valjaita tai nahkaisia piiskoja? Entä hevosten namupussit, ovatko ne olleet nahkaa? Entä jonglöörit ja taikatemppuilijat ja klovnit, onko heillä esityksessään mitään nahasta tehtyä? Niin, ja mistä aineesta on sirkustirehtöötin takki tehty?

Jos teiltä löytyisi jotain nahkaista lainattavaa, niin voisin tulla niitä hakemaan, kun sirkuksenne saapuu Poriin (Ulvilastahan ei sinne ole pitkä matka). Samalla voisin haastatella teitä työstänne ja siitä, kuinka nahkaisia  tavaroita käytätte, mikä merkitys niillä esityksessä on. Jos teillä on nahkaisia tavaroita, joita ette voi lainata koska käytätte niitä esityksessä, niin ottaisin niistä mielelläni valokuvan. Olen varma, että tällainen näyttely on omiaan lisäämään kiinnostusta teidän työtänne kohtaan.

Vaihtuvissa näyttelyissämme käy tuhansia kävijöitä! Tarkkaa kävijämäärää emme voi tietää, koska museoomme on ilmainen sisäänpääsy. Arvioimme kävijämäärää vieraskirjan mukaan, johon tutkitusti kirjoittaa nimensä joka kahdeksas.

Otathan yhteyttä 22.6.2018 mennessä!

Toiveikkain terveisin,

Ilkka Tarvainen, Ulvilan kaupungin museoamanuenssi
puh: 0400134742
Postisosite: Kulttuuritoimisto, PL 77, 28401 Vanha-Ulvila
e-mail: