Kotimaisten sirkusteosten pitchaus ja Speed dating 15.-16.5.2018

Sirkuksen tiedotuskeskus järjestää Cirko-festivaalin yhteydessä kansainvälisille ostajille ja vieraille suunnattua, suomalaisia sirkusteoksia esittelevää ohjelmaa.

Helsinkiin saapuvia vahvistuneita vieraita ovat Jenni Taylor Swain, Potluck Arts, USA; Phil Hargreaves, Déda, UK; Adrian Berry, Jacksons Lane, UK; Libor Kasík, CirkUFF, Tsekin tasavalta; Jessica Nilsson, Malmö Festival, Ruotsi; Lotta Ström, Malmö Festival, Ruotsi; Tom Lanzki, STAMP-Festival, Saksa; Ruth Wilker-Luker, Boom Arts, USA; Joshua Hoare, South Australian Circus Centre, Australia sekä Annina Aalto Washingtonin Suomen suurlähetystöstä ja Essi Kalima Suomen Saksan instituutista. Vieraiden kutsumiseen ja kustannuksiin osallistuvat Sirkuksen tiedotuskeskuksen lisäksi ulkoministeriö, Washingtonin Suomen suurlähetystö, Suomen Saksan instituutti ja SZENEfrei-hanke. Osa vieraista saapuu omalla kustannuksellaan.

Sirkusteoksia pitchaavat 15.5.: Jouni Ruuth/Sirkus Aikamoinen, Petri Tuominen, Eikka Alatalo, Kallo Collective, Race Horse Company, Kate & Pasi: Sisus, Maarit Utriainen, Sanja Kosonen, Blind Gut Company, Vesa Purokuru, Salla Hakanpää, Milla Kurronen/ Circ6, Taina Mäki-Iso, Sirkus Supiainen, Company Uusi Maailma ja Kalle Nio/WHS.

Sirkusteosten Speed Dating -tilaisuuteen 16.5. osallistuvat:  Company Uusi Maailma, Taina Mäki-Iso, Petri Tuominen, Eikka Alatalo, Kallo Collective, Race Horse Company, Kate & Pasi, Sisus, Maarit Utriainen, Sanja Kosonen, Blind Gut Company, Vesa Purokuru, Salla Hakanpää, Milla Kurronen/ Circ6, Rauli Katajavuori ja Kalle Nio/WHS.

Sirkusryhmät ja taiteilijat valittiin avoimen haun perusteella. Hausta ilmoitettiin tiedotuskeskuksen sivustolla ja uutiskirjeessä. Tilaisuuksiin voivat osallistua ainoastaan niihin valitut toimijat.

Lisätiedot kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen: