Globe Art Point (G.A.P.) etsii taidelaitoskumppaneita 2018-2020 toteutettavaan GAP LAB -projektiin

Mikä/kuka?

Globe Art Point ry on Helsingin Kampissa sijaitseva, 2016 perustettu valtakunnallinen yhdistys, joka edistää suomalaisen taide- ja kulttuurialan kielellistä ja kulttuurista monimuotoisuutta sekä Suomessa asuvien, ulkomaalaissyntyisten eri alojen ammattitaiteilijoiden verkottumista ja yhteistyötä paikallisten taiteilijoiden ja organisaatioiden kanssa. Globe Art Point -yhdistys koostuu 12:sta ulkomaalaissyntyisten taiteilijoiden yhteisöistä. Hanketta johtaa Globe Art Pointin toiminnanjohtaja Tomi Purovaara yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa.

Mitä?

GAP LAB on 2018-2020 toteutettava, Suomen Kulttuurirahaston tukema hanke, jossa luodaan taideprojektien kautta uutta yhteistyötä ja synergiaa suomalaisten ja ulkomaalaissyntyisten taiteilijoiden, taidelaitosten ja kulttuurisesti monimuotoisten yleisöjen välille.

Haemme nyt hankkeeseemme taidelaitoskumppaneita, jotka haluavat kehittää ja kokeilla kulttuurisesti monimuotoisia toimintamuotoja, jakaa ja saada uusia sisältöideoita sekä tavoittaa uusia monimuotoisia yleisöjä ja ystäviä. Kumppaniemme kanssa rakennamme yhteistyötä yhdessä, kunkin taidelaitoksen tarpeista lähtien.

GAP LAB -hankkeeseen valittavissa eri alojen taideprojekteissa työskentelee sekä suomalaisia että ulkomaalaissyntyisiä ammattitaiteilijoita. Valinnat tekee ryhmä, joka koostuu eritaustaisista kuraattoreista/asiantuntijoista, kumppanitaidelaitosten edustajista sekä eri kieli- ja kulttuuriyhteisöistä kutsuttavista taiteenharrastajista. Valittavat taiteilijaryhmät valmistavat teoksensa (näyttely, näyttämöteos, yhteisöprojekti tms.) sovitulla tavalla yhteistyössä kumppanilaitoksen kanssa. Projektiin kuuluu myös tapaamisia ja keskusteluja paikallisten eri kulttuurien yhteisöjen kanssa. Taideprojektin lopputulos esitetään osana taidelaitoksen ohjelmistoa.

Entä talous?

GAP LAB -hanke vastaa valitsijaryhmän palkkioista sekä osasta osallistuvien taiteilijoiden palkkioista. Yhteistyön muodot kumppanilaitoksen kanssa neuvotellaan tapauskohtaisesti.

Globe Art Point ry on saanut hankkeelle Suomen Kulttuurirahaston myöntämän, yhteensä 240 000 euron apurahan vuosille 2018-2020.

Apurahalla toteutetaan GAP LABin lisäksi GAP INFO -hanke, jossa kootaan ulkomaalaissyntyisille taiteilijoille suunnattu englanninkielinen internetpohjainen, Suomen taide- ja kulttuurialaa kattavasti kuvaava tietopankki (Artist´s Welcome Package) sekä toteutetaan käytännöllisten työpajojen ja taidelaitosvierailujen sarja (Artists´ Welcome Program).

Koska?

GAP LAB käynnistyy kumppanien ja kuraattoriryhmän haulla keväällä 2018. Ensimmäinen teoshaku on meneillään yhteistyössä Espoon kaupunginteatterin kanssa, jonka ohjelmistossa GAP LABia pilotoidaan syyskaudella.

Haemme nyt projektiin taidelaitoskumppaneita vuosille 2018-2020 teattereista, museoista/gallerioista, orkestereista ja kulttuurikeskuksista.

Mikäli yhteistyö tuntuisi kiinnostavalta uudelta mahdollisuudelta, otathan yhteyttä 6.4.2018 mennessä sähköpostitse tai puhelimitse 044 29 87 531. Tai sovi tapaaminen GAPissa Helsingin Kampissa (Malminkatu 5).

Lisätietoa meistä:
www.globeartpoint.fi

(Globe Art Pointin tiedote 16.3.2018)