Ammattilaistapahtuma taiteiden välisestä ja alueellisesta yhteistyöstä Hiljaisuus-festivaalilla

Yhdeksännen kerran järjestettävä Hiljaisuus-festivaali käynnistyy kansainvälisellä ammattilaistapahtumalla, joka on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille. Keskiviikkona 6.6.2018 klo 10-17 järjestettävä Northern Platform #1 -tapahtuma kutsuu taiteilijoita ja muita taiteen ammattilaisia pohtimaan monialaista yhteistyötä eri näkökulmista sekä tapaamaan kollegoita tunnelmalliseen Särestöniemen ateljeehen. Hiljaisuus-festivaali tarjoaa esitysten ja monitaiteisten konserttien lisäksi mahdollisuuden monenlaisille kohtaamisille eri taiteenlajien ja ihmisten välillä.

Northern Platform #1 on yksipäiväinen tapahtuma, joka koostuu puheenvuoroista ja yhteisistä keskusteluista. Tapahtumassa kuullaan taiteilijoiden ja  verkostoammattilaisten kokemuksia eri toimintakulttuureista tulevien ihmisten välisestä yhteistyöstä esittävän taiteen alalla  ja tasavertaisen keskusteluympäristön luomisesta uusien yhteistyöpartnereiden kanssa. Lisäksi jaetaan tuoreita näkökulmia monialaiseen taiteelliseen yhteistyöhön sekä etsitään uusia toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää sekä taiteellisessa työssä että erilaisissa verkostoissa.

Hiljaisuus-festivaalin osana järjestettävä tapahtuma on osa Northern Network for Performing Arts -verkoston viiden tapahtuman sarjaa, joiden tarkoituksena on tiivistää taiteen tekijöiden välistä yhteistyötä ja parantaa taiteilijoiden ja organisaatioiden valmiuksia kansainväliseen ja monialaiseen yhteistyöhön. Verkoston toiminta kohdentuu erityisesti pohjoismaiden pohjoisosissa toimiville taiteen ammattilaisille mutta kaikki verkoston tapahtumat ovat avoimia jokaiselle kiinnostuneelle.

Northern Platform #1 -tapahtuman ohjelma julkistetaan huhtikuun aikana. Tapahtuman puhujiksi on kutsuttu muun muassa taiteilijat Thomas Eisenhardt (DK/DE) Juha Hurme (FI), Catherine Poher (DK/FR) ja Laura Rämä (FI), sekä tutkija Sami Keto (FI). Tapahtuman järjestämistämistä ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste ja Taiteen edistämiskeskus.

Tapahtuma on kaikille avoin ja  maksuton. Ennakkoilmoittautuminen on kuitenkin toivottavaa. Tapahtumapaikalle on bussikuljetus. Festivaalin avajaisten jälkeen järjestetään vapaamuotoinen Northern Gathering pohjoisesta yhteistyöstä kiinnostuneille esittävän taiteen ammattilaisille. Tilaisuudessa on mahdollista jatkaa päivällä alkaneita keskusteluja ja tutustua paremmin paikalla oleviin kollegoihin. Northern Gathering Kaukosen kylällä 6.6.2018 klo 20.

Lisätietoja ja ilmottautuminen: www.hiljaisuusfestivaali.fi/northernplatform1/

Kysymyksiin vastaa tuottaja Jonna Leppänen, , 040 764 7756.

(Hiljaisuus-festivaalin tiedote 28.3.2018)