Tanssiteatteri Hurjaruuthin Pinokkio saa ensi-iltansa lauantaina

  • Tanssiteatteri Hurjaruuth: Pinokkio. Kuva: Jouni Ihalainen

Pölyt pois klassikosta! Tanssiteatteri Hurjaruuthin kevään 2018 ensi-ilta perustuu italialaisen Carlo Collodin 1800-luvulla kirjoittamaan Pinokkio-satuun. Esityksen on ohjannut Sanna Silvennoinen, joka on ohjannut mm. Circo Aereon maailmankuulun The Pianist -esityksen ja työskennellyt Talvisirkuksen koreografina.

Tarina kertoo köyhän Geppetton ja hänen poikansa, eläväksi muuttuvan puunuken Pinokkion seikkailuista. Retkillään Pinokkio ikävöi Geppettoa ja yrittää toimia oikein, mutta hyvistä aikeistaan huolimatta ajautuu toinen toistaan uskomattomampiin tapauksiin. Tanssiteatteri Hurjaruuthin käsittelyssä klassikkotarina herää eloon klovnerian, fyysisen teatterin ja musiikin keinoin, tietenkin ripauksella sirkusta.

Pinokkiona nähdään fyysisen teatterin taituri ja jonglööri Sampo Kurppa. Sampo on aiemmin esiintynyt muun muassa Talvisirkus Valossa 2008 sekä Kallo Collectiven ja Agit-Cirkin teoksissa. Muissa rooleissa nähdään viimeksi Hurjaruuthin naisklovnifestarilla helmikuussa hykerryttäneet loistoesiintyjät Gabriela Muñoz (Meksiko) ja Kristiina Tammisalo.

Musiikin sävellyksestä, sovituksesta ja esityksestä vastaa mm. Talvisirkus-orkesteri Pelottoman riveissä soittanut Otto Eskelinen, puvuista ja lavastuksesta Nina Paakkunainen ja valoista Riku Virtanen.

Pinokkio Tanssiteatteri Hurjaruuthissa 3.3.-7.4.
Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Ohjaus: Sanna Silvennoinen
Musiikin sävellys ja esitys: Otto Eskelinen
Pukusuunnittelu ja lavastus: Nina Paakkunainen
Valosuunnittelu: Riku Virtanen
Esiintyjät: Sampo Kurppa, Gabriela Muñoz, Kristiina Tammisalo

Tanssiteatteri Hurjaruuthin näyttämöllä, Kaapelitehdas, A-rappu, 2. kerros.

Katso esitysajat ja lipputiedot Hurjaruuthin sivustolta.

(Lähde: Tanssiteatteri Hurjaruuthin tiedote 28.2.2018)