Kurssit: Käsilläseisontakurssi 5.–7.3.

Sirkus Faktorin kursseja Tampereella keväällä 2018

Käsilläseisontakurssi

Aika: ma 5.3. klo 17-19.30, ti 6.3. klo 17-19.30 ja ke 7.3. klo 19.15-21.15
Paikka: Liikelaituri, Yliopistonkatu 58, Tampere
Hinta: 100 €
Huom! Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 4.3. saakka.

KURSSILLA:

-Opit käsilläseisonnan perusteita, keskitymme varsinkin linjauksiin
-Saat lisää välineitä harjoitella itsenäisesti riippumatta lähtötasostasi
-Opit ymmärtämään omaa käsilläseisontaharjoitteluasi avustamalla toista
-Aloitat matkan kohti käsilläseisontaa ilman seinän tms tukea
-Opit vaativimpia harjoitteita, mikäli alkeet ovat jo hallussa, esim. nousu käsilläseisontaan ilman ponnistusta

Lisäksi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, missä haluaisit kehittyä. Suunnittelen workshopin sisällön vastaamaan osallistujien tarpeita vielä paremmin.

Kuka on Mika Kaski?
« Olen Ranskassa asuva ja siellä pääasiallisesti työskentelevä sirkustaiteilija, jonka erikoisalana on käsilläseisonta. Olen ollut ammattiesiintyjä jo lähemmäs 20 vuotta. Käsilläseisonta on kuulunut osaksi elämääni koko tämän ajan. Se on ollut työtäni, mutta myös paljon enemmän. Se on kehittynyt osaksi jokapäiväistä elämääni.

Käsilläseisonta ei ole staattista, vaan se on ensisijaisesti liikettä. Tasapainoa ilman jatkuvia lihasten korjausliikkeitä ei ole. Ajan kanssa nämä liikkeet tulevat hienovaraisemmiksi ja vähemmän näkyviksi, mutta liike on aina läsnä.

Taidon oppimisessa perusasioiden vahva harjoittelu mahdollistaa ajan mittaan niiden automatisoitumisen, ja keskittymistä voidaan siirtää toisiin, vaativampiin harjoituksiin. Tästä syystä vahva perusta linjauksessa ja käsilläseisonnan periaatteiden ymmärtämisessä, on pohja vaativammille tekniikoille ja helpottaa niiden omaksumista. Se antaa mahdollisuuden tavallaan « unohtaa » perusteet. Ne ovat tietysti yhä läsnä, mutta niitä ei tarvitse enää aktiivisesti miettiä. Tämä saavutetaan toiston, palautteen ja tekemisen, tekemisen ja tekemisen kautta. Ajatuksena on, että ajan myötä henkilö oman harjoituksensa kautta kehittää omaa liikettään ja tapaansa tehdä. Vahva perusta antaa mahdollisuuden hakea muotoja, linjoja, asentoja, jotka ovat ominaisia kullekin henkilölle. Hänen keholleen, persoonalleen ja mieltymyksilleen. Vahva pohja perusteissa vapauttaa ihmisen leikkimään ja improvisoimaan käsilläseisonnalla ja omalla liikkellään käyttäen hyväkseen liike-energiaa ja näin ollen vähemmän voimaa. Tämä on minun näkemykseni käsilläseisontaan»

Ilmoittaudu osoitteeseen sirkusfaktori@ gmail.com. Laita viestiin nimi, osoite, puhelinnumero sekä mahdolliset toiveesi kurssin sisällön suhteen.

Maksathan kurssimaksun samalla kun ilmoittaudut.

Saaja Sirkus Faktori ry
FI07 4726 0010 1178 23
viestiin kässäri ja oma nimesi

Kurssi toteutuu mikäli saadaan tarpeeksi osallistujia 26.2.2018 mennessä (kurssimaksu maksettuna). Mikäli kurssi peruuntuu, kurssimaksut palautetaan kokonaisuudessaan.