Bravo! -kansainvälinen teatterifestivaali nuorelle yleisölle alkaa ensi viikolla

  • Piip ja Tuut: Hamlet. Kuva: Mart Laul

Kymmenettä kertaa järjestettävä kansainvälinen teatterifestivaali Bravo! käynnistyy 10.3.2018. Ohjelmistossa on esityksiä eri puolilta maailmaa: Israelista, Etelä-Koreasta, Belgiasta, Iso-Britanniasta, Tanskasta, Italiasta, Virosta ja Suomesta.

Bravo!-ohjelmistoon on tänä vuonna valikoitunut 10 esitystä, jotka levittäytyvät pääkaupunkiseudun kulttuuritaloihin 10.-18.3. Esityksiä on kaikille ikäryhmille vauvoista teini-ikäisiin.

  • La Baraccan Ylösalaisin 1-6- vuotiaille tarkastelee maailmaa uudesta näkökulmasta. Erilaisen ei tarvitsekaan tarkoittaa vierasta, saati pelottavaa.
  • 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille suunnatun Hamletin esittävät klovnit Piip ja Tuut omalla tavallaan. Huumorilla höystetty tarina pureutuu ihmisyyden ytimeen. Piip ja Tuut saapuvat Tallinnasta.
  • Sanaton HOV! on visuaalinen elämys 1-4- vuotiaille. Tanskalaisen Teater BLIKin esityksessä paperi muotoutuu yhä uusiksi yllätyksiksi.
  • Israelilainen Ariel Doron kommentoi sodan absurdiutta mustan huumorin pöytäteatterillaan. Plastic heroes -esityksen ikäsuositus on 12 vuodesta ylöspäin, älykäs yhden miehen show ilahduttaa aikuisiakin.
  • Belgialaisen Doble Mandoble -duon Toinen minäni on fyysistä taituruutta alakouluikäiselle yleisölle. Mitä tapahtuisikaan, jos eräänä päivänä kohtaisit oman itsesi kadulla?
  • Paikoillanne, valmiit, hep! vie yli kolmevuotiaat autokouluun, jossa aivan ensin saa valmistaa ja värittää oman menopelin. Brittiryhmä A Line Artin toinen festivaaliesitys Paikoillanne, valmiit, väritä! kutsuu ravintolaan.
  • Eteläkorealaisten taiteilijoiden suloiset esitykset ilahduttavat kaikkein pienimpiä teatterikatsojia.
    Festivaalilla nähdään myös kaksi kotimaista esitystä, Grus Grus Teatterin Koivuhiiri ja päästäinen sekä Teater Kojanin Pikku Prinssi.

Suomen lasten onnittelutervehdys 100-vuotiaalle Virolle Narinkkatorilla 12.3. klo 10

Bravo! kokoaa festivaaliviikon maanantaina pääkaupunkiseudun lapsia onnittelemaan yhdessä 100-vuotiaan naapurimme Viron lapsia. Onnittelut lähetetään video-tervehdyksenä, jota varten noin 400 lapsen joukko muodostaa sinisistä, valkoisista ja mustista ilmapalloista Viron lipun ja laulaa onnittelulaulun viroksi. Tapahtumaa isännöi Bravo!-festivaalilla esiintyvä klovni-duo Piip ja Tuut, joiden opastuksella lapset ovat harjoitelleet laulun etukäteen https://www.facebook.com/events/199050580676611/.

Oheistapahtumia yleisölle ja ammattilaisille

Bravo!-festivaali kulkee tänä vuonna myös kumipyörillä ja festivaalihumusta pääsee osalliseksi erilaisissa kulkuvälineissä. Bravo! vie kirjastoautoihin nukketeatteriesityksen ”Makkarapiruetti”, joka on nähtävissä eri pysäkeillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla festivaaliviikon aikana. Bravo!n avajaispäivä 10.3. on myös Helsinki Sauna Day, jonka kunniaksi festivaalin esityspaikoissa kiertää saunabussi, joka on 70-luvun paloautoon rakennettu puulämmitteinen liikkuva sauna.

Bravo! toimii myös valtakunnallisesti merkittävänä lastenkulttuurin tekijöiden ja toimijoiden kohtauspaikkana. Festivaaliviikolla järjestetään useita ammattilaistapahtumia, klubeja ja seminaareja. Bravo!-festivaalin avajaisia vietetään Kulttuurikeskus Stoassa 10.3.2018 klo 15. Avajaisesityksenä nähdään belgialaisen Doble Mandoblen esitys Mi Otro Yo – Toinen minäni. Bravo!-festivaalin järjestää lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuripalvelujen ja muiden partnereiden kanssa.

Aikataulut ja lisätiedot esityksistä: www.bravofestivaali.fi 

(Lähde: Bravo! -festivaalin tiedote 27.2.2018)