Tietojen keruu vuoden 2017 sirkustilastoon on käynnistynyt

Sirkuksen tiedotuskeskus on uudistanut sirkuksen esitystoiminnan ja yleisötyön tilastoinnissa käytettävän verkkolomakkeen. Esityskalenterin ja tilastoinnin yhdistäminen toimivalla tavalla osoittautui teknisesti mahdottomaksi. Saamamme palautteen ja oman käyttökokemuksemme pohjalta uusittu tilastointilomake ei enää ole Sirkka-tietokannan yhteydessä.

Tilastokyselyyn pääsee nyt yksilöllisellä linkillä, joka on ryhmäkohtainen, eikä sen käyttöön tarvitse käyttäjätunnusta tai salasanaa. Tarkoitus on, että tiedot täytetään vuodesta toiseen saman linkin kautta.

Toimijat, jotka ovat ilmoittaneet tilastotietojaan edellisenä vuonna, saavat kutsun uuden tilastolomakkeen täyttämiseen suoraan sähköpostiinsa tällä viikolla. Jos viesti jää tulematta, tai et ole aiemmin ollut mukana tilastoinnissa, ota pikimmiten yhteyttä tilastonlaatija Kaisa Tiaiseen , +358 40 820 0225. Tietojen keruu sulkeutuu keskiviikkona 28.2.

Keräämme sirkustilastoon esitys- ja katsojamäärät vuoden 2017 ammattilaisesityksistä. Lisäksi keräämme sirkustoimijoiden järjestämien yleisötyötapahtumien ja niiden osallistujien määrät.

Olemme keränneet yleisötyötä vuoden 2015 tilastoinnista asti, mutta kertaakaan emme ole saaneet tietoja riittävän kattavasti, jotta tilasto olisi voitu julkaista. Toivommekin vuoden 2017 kohdalla panostettavan erityisesti yleisötyön raportointiin!

Lisää ohjeita siihen, mitä lukuja kerätään ja miten luvut lasketaan, löytyy täältä.

Valmis tilasto julkaistaan tiedotuskeskuksen verkkosivulla kesäkuussa sekä Teatterin tiedotuskeskuksen Teatteritilastot-kirjassa. Tilastoilla on suuri merkitys sirkustaiteen rahoituksesta keskusteltaessa – jokainen esitys ja yleisötyötapahtuma on tärkeä!

Aiempien vuosien tilastoja ja niistä muodostettuja graafisia kuvaajia voi tarkastella täällä.

Sirkuksen tiedotuskeskus kehittää tilastointia yhdessä Tanssin Tiedotuskeskuksen kanssa. Verkkolomake on tämän yhteistyön tulos. Tiedotuskeskuksilla on myös yhteinen tilastonlaatija.

Tiedustelut: tilastonlaatija Kaisa Tiainen , +358 40 820 0225

Uusi lomake näyttää tältä: