Taina Mäki-Ison uusi soolo Kanneltalossa 

  • Taina Mäki-Iso: Medeia. Kuva: Mika Haaranen.

MEDEIA: Klovnin raivonhallintaopas

Taina Mäki-Ison uusi sooloteos on tragikoominen tulkinta Medeiasta. Sen pohjalla on klassinen kreikkalainen myytti omat lapsensa kostoksi tappavasta naisesta. Esityksessä Klovni Martta saa tämän huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Miten ihmeessä kertoa kaikki karmeudet?

Loppuvuodesta 2017 Taina Mäki-Iso veti useita Medeia-työpajoja 3–6 -luokkalaisille, joissa tehtiin erilaisia teatterileikkejä ja ilmaisuharjoituksia. Keskiössä olivat kohtaaminen ja tunteet ja tunteista erityisesti raivo ja sen ilmeneminen. Työpajojen anti näkyy sekä nuorille että aikuisille suunnatussa esityksessä mm. Klovni Martan raivonhallinnassa. Joidenkin ryhmien kanssa käsiteltiin myös Medeian tarinaa. Klovnin ihmettelevä asenne elämän eri ilmiöihin mahdollistaa rankkojen ja vaikeidenkin asioiden käsittelyn lämpimällä huumorilla.

Esityksen käsikirjoitus on Taina Mäki-Ison ja työryhmän, johon kuuluvat Janne Saarakkala esityksen toisena ohjaajana Mäki-Ison lisäksi sekä visualisoinnista vastaavat Mika Haaranen ja Elina Kolehmainen.

Taina Mäki-Iso on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut ohjaaja, opettaja ja esiintyjä. Hänen klovnisoolojaan on viime vuosina nähty kotimaan lisäksi myös mm. Espanjassa, Tšekissä ja Arabiemiraateissa.

Medeian esitykset ovat Kanneltalossa (Klaneettitie 5, Helsinki) 7.2.–10.3.2018
Helmikuun esitykset 7.2. ja 10.2. ovat osa kansainvälistä Punainen helmi -naisklovnifestivaalia, jonka järjestää Tanssiteatteri Hurjaruuth.

www.tainamakiiso.com | www.facebook.com/tmakiiso

(Lähde: Taina Mäki-Ison tiedote 8.1.2018)