Race Horse Companyn 10. toimintavuosi on startannut

  • Race Horse Company: Urbotek. Kuva: Jouni Ihalainen
  • Race Horse Company/ Rauli Dahlberg: O'DD. Kuva: Petter Hellman

Tulevana vuonna Race Horse Company haluaa panostaa täysillä Suomessa ja suunnitelmissa on näkyvyyttä pitkin vuotta pääkaupunkiseudulla. Uusia projekteja aloitetaan ja vanhoja jatketaan.

URBOTEK Suomen ensi-iltaan

Ryhmän uusin täyspitkä sirkusesitys sai ensi-iltansa Ranskassa 16.11.2017.  Urbotekin lisätyöstäminen on jatkunut alkuvuodesta Stoan residenssissä. Esitystä hiotaan tulevaan Aleksanterin teatterin ensi-iltaan, joka järjestetään yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ja Alensanterin teatterin kanssa. Esitystä on työstetty pitkään ja tulosta voi käydä ”kurkistamassa” trailerin muodossa: https://vimeo.com/250075261

Urbotek Aleksanterin teatterissa 17.–21.1.2018
Liput ja lisätiedot: www.cirko.fi

RHC 10v -festivaali kesällä Suvilahdessa

Monta vuotta on kulunut ja mitään ei ole opittu. Mutta sitäkin enemmän on tapahtunut. Nyt on aika siis juhlistaa ryhmän kymmenenvuotista matkaa järjestämällä Suvilahdessa ainutkertainen katsaus ryhmän esityksiä. Heinäkuun kuumat päivät 3–8.7.2018 järjestetään täyteen ohjelmaa Cirkon ja Circus Helsingin sisätiloissa sekä pihoissa.

Kalle Lehto: Chevalier – lapsille suunnatun sirkustrilogian kolmas osa

Chevalier-nykysirkusesitys kertoo sirkustirehtööristä, joka esiintyy yksin hevossirkuksensa kanssa. Esityksessä tullaan näkemään monipuolisesti perinteisiä sirkuslajeja, kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa, keppihevosilla ja Lehdon omintakeisella tyylillä höystettynä.

Lehdolle on myönnetty keväälle työskentelypaikka Koneen säätiön Saaren kartanon residenssissä. Teoksen ensi-iltaa on kaavailtu keväälle 2019.

Rauli Dahlberg: O´DD

Suuruudenhullu O’DD-projekti on ottanut vuosien tauon jälkeen harppauksia eteenpäin. O’DD on Rauli Dahlbergin ja Sauli Kososen sirkusta ja arkkitehtuuria yhdistelevä nykysirkusesitys, jossa ihminen uneksii itsensä uudelleen. Se on seikkailukertomus ihmisyydestä painovoiman kourissa fysiikan lakeja hyödyntäen ja niistä pakoon pyrkien.

Esityksestä valmistui syksyllä kokopitkä käsikirjoitus Raulin kynästä ”Abonce Muhosen avustuksella” ja teos on nyt kuvakäsikirjoitusvaiheessa. Valmista esitystä voi siis ihailla huhtikuusta lähtien tekstin ja kuvien muodossa. Seuraava vaihe on residenssien hakeminen vuodelle 2019. Sekä tietysti tarvitaan kuutioittain rahaa, mainetta, kunniaa ja iso läjä turhautumista ennen kuin teos saadaan valmiiksi. Teoksen ensi-iltaa on kaavailtu vuodelle 2020.

www.racehorsecompany.fi

(Lähde: Race Horse Companyn tiedote 9.1.2018)