Osallistu Maailman sirkuspäivän viettoon 21.4.2018

Järjestä tapahtuma tai ideoi kampanja, jolla juhlistetaan Maailman sirkuspäivää ja sirkuksen 250-vuotisjuhlaa 21.4.2018!

Maailman sirkuspäivää vietetään tänä vuonna jo yhdeksättä kertaa. Päivää vietetään aina huhtikuun kolmantena lauantaina eli tänä vuonna 21.4.2018.

Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 250 vuotta siitä, kun Philip Astley ryhtyi järjestämään näytöksiä ympyränmuotoisella areenalla Lontoossa Westminsterin sillan lähistöllä. Philip Astleyta pidetään perinteisen sirkuksen perustajana ja vuosi 2018 on siis 250-vuotiaan sirkuksen juhlavuosi, jota voi luontevasti juhlistaa myös Maailman sirkuspäivänä. (Lisätietoa Philip Astleystä The Philip Astley Projectin sivuilla.)

Suomessa Sirkus Finlandia ja nuorisosirkukset ovat olleet joka vuosi mukana järjestämässä ohjelmaa Maailman sirkuspäivään. Klassikoihin kuuluu muun muassa Hakasirkuksen Hyvinkäällä järjestämä yksipyöräisparaati.

Tänäkin vuonna tapahtuman suojelijana toimii Monacon prinsessa Stéphanie. Tapahtumaa koordinoi Fédération Mondial du Cirque, joka kokoaa nettisivuilleen tiedot kaikista ympäri maailmaa pidettävistä tapahtumista.

Sirkuksen tiedotuskeskus ja Suomen Nuorisosirkusliitto kokoavat tiedot Suomessa järjestettävistä tapahtumista. Haluatko järjestää tapahtuman maailman sirkuspäivänä?  Ilmoita se mukaan  osoitteella:   Huom: Ilmoittamisaikaa on jatkettu 3.4. saakka!

Kerro tapahtuman päivämäärä, kellonaika, järjestävän organisaation nimi, tapahtuman nimi, tapahtuman kuvaus ja kesto, ilmoittautumistiedot, mahdollinen verkkosivu tai Facebook-tapahtumasivu.

SNSL ilmoittaa tapahtumat myös Fédération Mondiale du Ciruquen ylläpitämään  tapahtumakalenteriin.  Tiedotuskeskuksen ja SNSL:n kirjoittama tiedote Maailman sirkuspäivän vietosta Suomessa leviää valtakunnalliselle medialle, mutta kannattaa ehdottomasti tiedottaa itse paikallismedialle hyvissä ajoin omasta tapahtumasta!