Blind Gut Companyn suunnitelmia vuodelle 2018

  • Blind Gut Companyn “Like a Fish Needs a Bicycle” (työnimi) tulee ensi-iltaan vuoden 2018 aikana.
  • Tuomas ja Saana Subcasessa esittelemässä Machinea ja tulevia teoksia.

Vuosi 2018 tuo Blind Gut Companylle mukanaan uuden teoksen valmistelua, NuoraMentors-hankkeeseen osallistumista sekä innostavia yhteistuotantoja.

Blind Gut Company valmistelee uutta teosta, jonka kohderyhmänä ovat lapset. Työnimellä “Like A Fish Needs a Bicycle” kulkevaa teosta työstetään residensseissä kevään aikana ja sen ensi-ilta on vuoden 2018 aikana. Esityksen tärkeimpiä lähtökohtia ovat empatia ja tasa-arvo. Ryhmän tavoitteena on luoda eräänlainen yhteiskuntautopia, jossa maailman voi nähdä niin hauskana ja mahtavana kuin mahdollista. Kilpailun ja itsekkyyden sijaan hahmojen motivaattoreina toimivat uteliaisuus sekä ymmärtämisen ja auttamisen halu.

Lastenesityksen lisäksi Blind Gut Companyn jäsenistä Saana työstää yhteistuotantona Kapulan kanssa teosta nimeltä Baccata ja Tuomas yhdessä työryhmän kanssa teosta Transparent Surfaces. Ingan on voi nähdä Hurjaruuthin Talvisirkus Playssa tammikuun puoleen väliin saakka.

Baccata on pieneen sirkustelttaan rakentuva tunnelmallinen teos kahdelle sirkustaiteilijalle (Susanna Liinamaa ja Saana Peura) ja yhdelle muusikolle (Ben Rogers). Transparent Surfaces on puolestaan omistussuhdetta identiteetin määrittäjänä tutkiva nykysirkusteos, jossa yhdistyvät kokeellinen sirkustekniikka, guzheng-musiikki ja stop motion -animaatio. Baccatan ensi-ilta on kesällä 2018 ja Transparent Surfacen ensi-iltaa suunnitellaan tämän vuoden loppuun.

Uusien teosten työstämisen lisäksi ryhmä jatkaa aktiivisesti esikoisteoksensa Machinen myyntiä ja markkinointia. Marraskuun Subcasea varten Machinesta tehtiin VR-laseilla katsottava traileri, joka keräsi paljon kiinnostuneita katsojia messupöydän luo. Yhteystietoja vaihdettiin Meksikoa myöten ja nyt työskentelemme kiinnostuksen muuttamiseksi konkreettisiksi keikoiksi.

Iloinen ja innostava uutinen kantautui blindguteille loppuvuonna, kun ryhmä pääsi mukaan NuoraMentors-hankkeeseen. Hankkeesta saadun tuotantotuen avulla ryhmä palkkasi osa-aikaisen tuottajan itselleen. Tuottaja Salla Kurronen oli työskennellyt ryhmän kanssa jo vuoden 2017 aikana, mutta nyt yhteistyöllä on mahdollisuus syventyä uudelle tasolle! Kurronen valittiin myös hankkeen henkilökohtaiseen mentorointiin ja aloittaa mentorointisuhteen Helsingin kaupunginteatterin vastaavan tuottajan Marinella Jaskarin kanssa tammikuussa.

Baccatan harjoituksista kuvatun teaserin voit katsoa täältä: vimeo.com/baccata

Seuraa meitä Facebookissa Blind Gut Company ja Instagramissa: @blindgutcompany

(Lähde: Blind Gut Companyn tiedote 8.1.2018)