Agit-Cirkin uusia teoksia esitetään festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla

  • Agit-Cirk: Hypnos. Photo: Amber Hunt
  • Agit-Cirk: Väkevä. Kuvassa Sasu Peistola. Kuva: Ari Kauppila
  • Agit-Cirk: Lyydia. Kuvassa Jenni Lehtinen. (Kuva: Ari Kauppila)
  • Agit-Cirk: Nuanc3d. Kuva: Jouni Ihalainen
  • KomsioDome Kuva: Irene-Stachon

Sakari Männistön tulevan Hypnos-sooloteoksen valmistaminen jatkuu, kuluvan vuoden aikana teosta harjoitellaan muun muassa Jackson’s Lanella Lontoossa. Esityksestä nähtiin ensimmäinen noin 15 minuutin mittainen demo viime lokakuussa osana 531 – Uuden jongleerauksen festivaalia. Hypnos-teoksen ensi-ilta on vuonna 2019.

Sakari Männistö ja Joonas Martikainen järjestävät Lontooseen Hiljaisuus-festivaalin Satelliitti-tapahtumaa syksyksi 2018. Tapahtumassa nähdään muun ohjelmiston lisäksi Agit-Cirkin KomsioDome mobiili esiintymistila ja sen sisään erityisesti suunnitellut teokset: Väkevä ja Lyydia.

Sasu Peistolan ja Jenni Lehtisen kahden sooloteoksen yhteisesityksen Väkevä/Lyydia maailman ensi-ilta on Brighton Fringe -festivaalilla Englannissa 4.5.2018. Teospari nähdään festivaalin ohjelmistossa kaikkiaan seitsemän kertaa.

Väkevä ja Lyydia -esitysten Suomen ensi-ilta on Stoassa Helsingissä 3.6.2018. Esitykset kiertävät Itä-Helsingin ympäristössä yhdessä Kulttuuri Kupoli -hankkeen esitysten kanssa. Kulttuuri Kupoli -hanke yhdistää ammattitaiteilijoita ja esittävän taiteen parissa työskenteleviä eri kulttuureista tulevia ihmisiä. Esitykset tapahtuvat Agit-Cirkin mobiilissa esitystilassa KomsioDomessa ja hankkeen toteuttaa Agit-Cirk yhteistyössä Maria Baric Companyn kanssa.

Agit-Cirkin teos Nuanc3d nähdään seuraavan kerran Stoassa 18.3.2018. Teoksessa on tuolloin ensimmäistä kertaa mukana myös Virtual Reality -video, joka esitetään teoksen yhteydessä.

Miika Nuutisen ja Sakari Männistön salaperäisen Moderni ihminen ja Multitalentti -teoksen yllätysensi-ilta nähdään kuluvan vuoden aikana. Missä ja milloin tämä tapahtuu, säilyy salaisuutena.

Sakari Männistö nähdään myös Tsekkiläisen Circus La Putikan tulevassa teoksessa ADHD, jonka ensi-ilta on lokakuussa 2018. Agit-Cirk on yksi teoksen yhteistyökumppaneista.

www.agitcirk.com

(Lähde: Agit-Cirkin tiedote 31.1.2018)