Puksun Sirkuksen Joulushow 20 vuotta

Pukinmäen sirkuskoulun joulushow´t täyttävät pyöreitä. Tänä vuonna nuoret sirkustaiteilijat ottavat estradin haltuunsa jo 20. kertaa. Oppilaat ja opettajat ovat yhdessä muokanneet kolme erilaista esityskokonaisuutta, joiden vaihtuvissa numeroissa eri-ikäiset sirkuskoulun oppilaat esittelevät taitojaan. Esitykset ovat Malmitalon Malmisalissa 14.–17.12.2017 ja ne soveltuvat koko perheelle.

Pukinmäen sirkuskoulu on vuosien aikana toiminut myös väylänä sirkustaiteilijan ammattiin. Nykyisistä sirkusopettajista Veronica Dolhain ja Sanni Sarlin ovat itse olleet aikaisemmin Pukinmäen sirkuskoulun oppilaita. Dolhain: ”Muistan ensimmäisen esitykseni hyvin. Se oli juuri Malmitalolla. Teimme yhdessä trampettia ja meillä oli mustat kutittavat puvut.” Sirkusharrastus antoi molemmille alkusysäyksen hakeutua ammattiin valmistaviin sirkusopintoihin Lahden sirkuskoulussa.

Veronica Dolhain on erikoistunut  trapetsiin ja vanteisiin. Sanni Sarlinin omimmat lajit ovat rengastrapetsi ja vanteet: ”Olen vaihtanut lajia ja tehnyt useita lajeja koko sirkusurani ajan.” Opettajina Sarlin ja Dolhain painottavat oppilaan taitotason mukaista turvallista harjoittelua ja oppilaan onnistumisen kokemuksia. Oppimisen eteneminen ja riittävät haasteet pitävät mielenkiinnon yllä. Dolhain: ”Se, että sain tehdä montaa lajia ja opetella uutta piti minut koukussa lajiin. Puksun sirkuskoulun  yhteishenki ja hyvät opettajat olivat myös vahva syy harrastamiselle.”

Opetustyössä molempia motivoi oppilaiden kehittyminen. Oppimisprosessi ei ole helppo, mutta kova työ palkitsee lopulta. ”On ihanaa nähdä, miten sirkus innostaa lapsia ja nuoria omaan työskentelyyn ryhmässä sekä soolona.” sanoo Dolhain.

Pukinmäen sirkuskoulussa voi opiskella mm. ilma-akrobatiaa, akrobatiaa, vanteita, klovneriaa ja jongleerausta. Opintoja on tarjolla kaikenikäisille sirkuksesta kiinnostuneille.

Joulun esitykset
Esiintyjät: Pukinmäen sirkuskoulun oppilaat
Sirkusopettajat: Veronica Dolhain, Kukka Eklund, Susanna Keski-Kohtamäki, Sanni Sarlin, Kaito Takayama

Lucir – hohtava ja perinteinen joulusirkus
To 14.12. klo 18.30
Pe 15.12. klo 19.30

Joulun taikaa etsimässä ja perinteinen joulusirkus
La 16.12. klo 12.30

Tule hyvä kakku! ja perinteinen joulusirkus
La 16.12. klo 16.00
Su 17.12. klo 15.00

Paikka: Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

Lisätietoa esityksistä ja lipuista Pukinmäen sirkuskoulun sivulta.

(Lähde:Pukinmäen taidekoulujen tiedote 4.12.2017)