NouNous Festival käynnistyy tänään 5.12.2017

  • Kallo Collective: Caterpillars. Kuva: Heidihanna Karhu
  • Kallo Collective: Helga. Kuva: Kirsi Manninen.
  • Kallo Collective: Chameleon. Kuva: Jouni Ihalainen.
  • Kallo Collective/ Sampo Kurppa: Only Bones v. 1.1 Kuva: Pili Pala
  • Kallo Collective: Only Bones v1.0. Kuva: Gemma Tweedie.
  • Trygve Wakenshaw: Nautilus. Kuva: Fraser Cameron

Kallo Collective tuo uuden kokonaisuuden pääkaupunkiseudun festivaalien sarjaan. Joulukuussa 5.–10.12. Cirko – Uuden sirkuksen keskukseen jalkautuu älykkään klovnerian NouNous Festival, joka kokoaa paitsi komiikan ystävät yhteen mahdollistaa se samalla katsauksen palkitun Kallo Collectiven kiertueteoksiin.

Kaikenikäisille katsojille sopiva maaginen Caterpillars tuo lavalle Emma Castrenin ja Victor Barreren raikkaan toukkaduon ja Jenni Kallon ohjaama sooloesitys Helga – life of diva extraordinaire ilmeikkään Henni Kervisen. Riemastuttava Chameleon on mahdollista nähdä ja kokea festivaalilla vain kerran, lauantaina 9.12.2017. Absurdin huumorin nykysirkusesityksessä lavalla taituroivat Inga Björn, Kristiina Janhunen, Jenni Kallo, Sakari Saikkonen, Gemma Tweedie ja Olli Vuorinen.

Festivaalin kansainväliset vierailijat, meksikolainen Gabriela Munoz (Perhaps Perhaps…Quizas) ja uusiseelantilainen Trygve Wakenshaw (Nautilus) täydentävät kokonaisuutta tuomalla Helsinkiin maailmalla kiertäneet sooloesityksensä.

Festivaalin kotimaisesta ensi-illasta vastaa Sampo Kurppa Only Bones versiolla 1.1., jatkona Thom Moncktonin menestyksekkäälle soololle Only Bones v1.0.  Only Bones v1.1. oli ensi-illassa Meksikossa lokakuun lopulla. Festivaalin kuratointi on Kallo Collectiven taiteellisen johtajan Jenni Kallon käsialaa ja virvokkeet tarjoilee Stadin Panimo.

Kaikki festivaalille lipun ostaneet ovat tervetulleita Clown Cocktail klubi-iltaan perjantaina 8.12 Cirkon Solmusaliin klo 22.00 alkaen. MC:n roolissa Thom Monckton ja lavalla nähdään komediapaloja Ranskasta, Briteistä, Uudesta Seelannista ja Suomesta.

Festivaalin sivustolta löytyvät tarkempi ohjelma aikatauluineen: kallocollective.com/nounous