#SUOMI100-juhlavuoden hengessä Sirkus Supiainen on esiintynyt tänä vuonna yli sata kertaa

  • Sirkus Supiainen: Runosirkus. Kuva: Markus Nivala/ Rauli Katajavuori.
  • Sirkus Supiainen: Olipa kerran sirkus. Kuva: Eikka Alatalo
  • Sirkus Supiainen: Kuningasohjus.
  • Sirkus Supiainen: Ulkopuolella. Kuva: Miika Nuutinen.

TOM OF CIRCUS -teoksen demoesitys Helsingissä Cirkossa 9.11.2017 keräsi noin 30 kiinnostunutta katsojaa. Teoksen aihe ja käsittely herättivät ajatuksia ja keskustelua demon jälkeisessä keskustelutuokiossa. Teoksen kantaesitys toteutetaan keväällä 2018 Supiainen-sirkusfestivaaleilla Turussa.

Marraskuussa Runosirkus räjäytti pankin Varsinais-Suomen Runoviikoilla ja yleisö yritti karata sirkuksen matkaan. Voi olla, että tämä johtui esityksen uudesta, Laura Sariolan toteuttamasta puvustuksesta, joka oli käytössä nyt ensimmäistä kertaa. Seuraamme tilannetta. Lennä, lennä -esitys keräsi Pirkanmaan kiertueen näytöksissä paljon kiitosta ja ainakin tuhat katsojaa lisää katsojatilastoja koristamaan. Marraskuussa myös Olipa kerran sirkus esitettiin Turun Seikkailupuistossa 23.11. ja uusi ulkoilmateos ’Hyvän mielen joulushow’ sai ensi-iltansa Turun joulumarkkinoilla. 25.11.2017.

Joulukuu käynnistyy yhdeksänsien vuosittaisten Diabolojongleerauksen, jojopelaamisen ja Kendaman SM-kilpailuilla Eräjärvellä 1. -3.12.2017. Kilpailut on järjestetty aikaisemmin osana Popkatu-festivaalia Joensuussa mutta joutuivat nyt evakkoon Joensuun toriremontin tieltä. Kilpailut järjestetään tänä vuonna lähempänä Metropoli-Suomea. Tulkaa mukaan kannustamaan suosikkinne voittoon!  https://www.facebook.com/events/337298843349057/

Ulkoilmateos Hyvän mielen joulushow on mahdollista kokea Turussa  vielä kolmena viikonloppuna 2.–3.12, 9.–10.12. ja 16.–17.12.2017. Myös Olipa kerran sirkus esitetään 14.12 klo 10, Seikkailupuiston Timantti-salissa.

Suuren suosion saavuttanut Supiainen-sirkusfestivaali järjestetään maaliskuussa  Turussa Barker-teatterilla 2. –10.3.2018.

Nyt toista kertaa järjestettävän Supiaisen oman festivaalin ohjelmistossa nähdään TOM OF CIRCUS -teoksen kantaesitys. Festivaali tarjoaa myös katsauksen ryhmän kiertueteoksiin, joista osa on samalla Turun ensi-iltoja. Kuningasohjus-esityksen 10v-juhlanäytöksen tekee mielenkiintoiseksi se, että esitys on säilynyt Sirkus Supiaisen ohjelmistossa 10 vuoden ajan. Edellä mainittujen teosten lisäksi festivaalin ohjelmistosta on julkaistu teokset:  Ulkopuolella, Manifesti 2.0 ja Olipa kerran sirkus. Luvassa myös iltaklubia ja kaikkea! Tästä ei sirkusfestivaalit parane! Lisää tietoa festivaalin Facebook-tapahtumassa.

Tykätkää Supiaisesta Facebookissa!

supiainen.com

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 29.11.2017)