Race Horse Companyn uusi teos Urbotek avaa Cirkon kauden 2018

  • Race Horse Company: Urbotek. Kuva: Jouni Ihalainen

Maineikkaan Race Horse Companyn uusi teos kantaa nimeä Urbotek. Esityksen Suomen ensi-ilta, ja samalla Cirkon kausiohjelman avaus, on 17. tammikuuta 2018 Aleksanterin teatterissa.

Palkitun Race Horse Companyn uudessa teoksessa krebataan nykymaailman päättymättömissä bileissä ja eloonjäämistaistelun tantereilla, joissa etsitään puhelin kädessä nautintoa ja tyydytystä.

Urbotekissa on kaikkea: hengenvaarallista akrobatiaa, äärimmäisiin korkeuksiin kurkottavaa jonglöörausta, elämää suurempia hahmoja, hyrränä pyöriviä tanssijoita – vaikka mitä.  Urbotek antaa jokaiselle jotain, ja eniten sitä, mitä ihminen ei todellakaan tarvitse.

Urbotek tarkastelee urbaania elämää ja nykymaailman pakkomielteitä huumorilla.  Se saa meidät nauramaan itsellemme, tavallemme elää ja asioille, joita meidän on vaikea hyväksyä. Teos on provokatiivinen, kummallinen ja kaunis.

Race Horse Companyn fyysiset ja hurjat esitykset perustuvat kaaoksen estetiikkaan, huumoriin ja yllätyksiin. Ryhmä lähestyy sirkusta mitään kyseenalaistamatta, jättäen filosofoinnin ja ajattelun katsojille. Race Horse Company on esiintynyt laajalti Australiassa, Euroopassa, USA:ssa ja Venäjällä.

Työryhmä:
Esiintyjät: Kalle Lehto, Susanna Liinamaa, Teemu Riihelä, Saku Mäkelä, Rony Hämäläinen ja Teemu Virtanen
Ohjaaja: Rauli Kosonen
Käsikirjoitus / konsepti: Rauli Kosonen ja Kalle Lehto
Valosuunnittelu: Antti Sairanen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Sami Tammela ja Jussi Liukkonen
Puvustus: Rauli Kosonen ja Anja Muhonen
Tuottaja: Anna-Maria Rusi
Ensi-ilta: 16.11.2017 La Breché, Cherbourg, Les Boreales –festivaali, Ranska

Esitykset Aleksanterin teatterissa 17.–21.1.2018 Cirkon ja Aleksanterin teatterin yhteistyönä.
Lisätietoa: www.racehorsecompany.fi

Esitysajat ja lipputiedot: www.cirko.fi

(Lähde: Cirkon tiedote 24.10.2017)