Sirkus Magenta vahvasti mukana ehkäisemässä syrjäytymistä

Sirkus Magentan syyskausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Toteutimme pitkäaikaisen haaveemme ja aloitimme Vuosaaressa Kallahden nuorisotalolla 9-12 v. lasten ilmaisen sirkuskerhon. Vantaan Havukosken nutalla lasten ja nuorten maksuton sirkus on toiminut jo vuodesta 2010. Teemme lähikouluilla työpajoja mm. maahanmuuttajien valmistaville luokille.  Lue lisää Magentan sivuilta.

Työskentely alle 30 v. nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi jatkuu yhteistyössä Lasten ja nuorten säätiön kanssa ”Tenho – elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin” -hankkeessa (ESR). Ohjaamo Helsingin vailla työ- tai opiskelupaikkaa olevien nuorten ja HDL:n Vamos-nuorten sirkusryhmissä tutustutaan uusiin ihmisiin, etsitään omia vahvuuksia ja harjoitellaan eri sirkuslajeja. Lue lisää Ohjaamossa onnistuneesti toteutuneesta kunnan ja taiteilijaorganisaation yhteistyöstä Lasten ja nuorten säätiön sivuilta.

Teemme lokakuussa koulutusvierailuja Ruotsiin Finlandsinstitutetin kutsumana. Suomen Tukholman-instituutti, Magenta ja Cirkus Cirkör järjestävät yhteistyössä kolme seminaaria, joiden teemana on sirkus integraation tukena (cirkus som en väg in i samhället för nyanlända). Seminaareihin liittyy Cirkus Cirkörin esityksiä. Vedämme seminaareissa toiminnalliset työpajat ja kerromme toiminnastaan mm. turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kanssa. Ensimmäinen seminaari pidettiin Tukholmassa 2.10. Seuraavat seminarit ovat 9.10. Uumajassa ja 26.10. Västeråsissa. Lue lisää Sirkuksen tiedotuskeskuksen sivuilta.

Myös Sirkus Magentan organisoima kaikille avoin harrastustoiminta pyörii täyttä häkää: sirkusopetusryhmiä on perheille ja aikuisille yhteensä 25 eri puolilla Helsinkiä. Niistä löydät tietoa Sirkus Magentan sivuilta.

www.sirkusmagenta.fi

(Lähde: Sirkus Magentan tiedote 3.10.2017)