Cirkon lokakuussa jongleerausta ja flamencoa

  • 531:Cie Sacékripa: Vu ©Alexis Dorc
  • Compañía Kaari & Roni Martin: KILL Carmen. Kuva: Joonas Antikainen

What the Cirk?: Taiteellisen ajattelun akatemia

Baltic Circle ja Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen What the Cirk? -festivaali aloittivat viime vuonna kolmivuotisen yhteistyön, jonka tarkoitus on tuoda esittävän taiteen tekijöitä yhteen ja purkaa genrerajoja. Vuonna 2017 se toteutuu Taiteellisen Ajattelun Akatemian ja tiistain klubi-illan muodossa.

Ohjaaja Saana Lavasteen ja ohjaaja-näyttelijä Tuire Tuomiston luotsaama Taiteellisen Ajattelun Akatemia kutsuu esittävien taiteiden tekijöitä jakamaan ajatuksia ja oppimaan toisiltaan. Akatemiaan valitaan avoimen haun kautta kolme sirkustaiteilijaa, kolme teatteritaiteilijaa ja kolme tanssitaiteilijaa. Cirko ja Baltic Circle valitsevat osallistujat yhdessä akatemian vetäjien kanssa.

Oletko kiinnostunut dramaturgiasta, kriittisestä ajattelusta ja taiteellisen työskentelysi kehittämisestä? Hae Akatemiaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen  17.10.2017 mennessä.

Katso akatemian ohjelma ja hintatiedot Cirkon sivuilta.

Cirkon yhteistyöfestivaali 5-3-1 Uuden Jongleerauksen Festivaali

5-3-1 Uuden Jongleerauksen Festivaali on vuodesta 1999 saakka järjestetty Pohjoismaiden vanhin nykysirkusfestivaali. Festivaali tuo Suomeen muun muassa laajalti Eurooppaa kiertäneen ranskalaisen ryhmän Sacékripen yhden miehen show:n nimeltä Vu. Teos yhdistää esineteatteria, pienoissirkusta ja komiikkaa rauhallisessa, mutta alati hajoamisvaarassa olevassa rituaalissa. Vu kertoo hauskasti pakkomielteistä, järjestyksen kaipuusta ja jatkuvasta epätarkkuuden vaarasta.

Esitykset 20.–22.10., Cirko
Ikäsuositus 7+, Lipputiedot täällä.

Cirkon Guest ohjelmistossa:
Compañía Kaari & Roni Martin: KILL Carmen

Kansainvälisesti palkitun Compañía Kaari & Roni Martinin näyttämöteokset tunnetaan rujon absurdista estetiikastaan. Ryhmän ensi-iltateos KILL Carmen on samanaikaisesti julkea ja julma, viettelevä ja nyrjähtänyt. Roni Martinin johtama orkesteri yhdistelee suvereenisti funkia, flamencoa, ja balkan-vaikutteita. Espanjalaistanssijat Mariana Collado ja Carlos Chamorro rynnistävät näyttämölle nauraen kuolemalle päin naamaa.

Esitykset  la 28.10.2017 klo 19:00 ja  22:00,  su 29.10.2017 klo 19:00, Cirko
Kesto: 60 min. Ikäsuositus: 10+ Lipputiedot täällä.

Instagram @cirkohelsinki
Twitter @cirkokeskus
f/cirkokeskus
www.cirko.fi

(Lähde: Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen tiedote 3.10.2017)