Sorin Sirkukselle vuoden 2017 Pirkanmaan palkinto

Pirkanmaan liitto palkitsi Sorin Sirkuksen 1.9. Tampereella

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus päätti palkita Sorin Sirkuksen maakunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta ja pirkanmaalaista identiteettiä. Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra vastaanotti palkintoveistoksen sekä Jussi V. Niemen rahaston palkinnon Tampereen Messukeskuksessa pidetyssä Pirkan päivän tilaisuudessa 1.9.

Sorin Sirkus on pirkanmaalaisen ja suomalaisen sirkuksen edelläkävijä

Sorin Sirkus on ollut osa tamperelaista nuorisotoimintaa jo vuodesta 1985. Aikojen saatossa sirkuskerho on kehittynyt valtakunnalliseksi nuorisoalan kehittämis- ja palvelukeskukseksi, jonka toiminta tavoittaa kymmeniä tuhansia henkilöitä vuosittain. Sirkuskoululaisille annetaan taiteen yleistä ja laajaa perusopetusta, lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäistään sosiaalisen sirkuksen työpajatoiminnalla ja pirkanmaalaiselle yleisölle nuoret sirkusartistit ovat tulleet tutuiksi esitys- ja keikkatoiminnan myötä. Tirehtööri Taina Kopra ja hänen luotsaamansa nuorten sirkustaitajien joukko on palkittu lukuisilla sirkusfestivaaleilla sekä Suomessa että ulkomailla. Monet sorilaiset ovat kouluttautuneet sittemmin ammattiin kotimaisissa ja ulkomaisissa sirkuskouluissa ja työskentelevät nyt sirkusalalla ympäri maailmaa. Sirkustaiteen vahva nousu taidekentällä on seurausta maakuntien nuorisosirkuksissa tehdystä vuosikymmenten tinkimättömästä taidekasvatuksesta. Tällä hetkellä suomalainen nykysirkus onkin yksi menestyneimmistä ja tunnetuimmista kulttuurin vientituotteistamme.

Perinteinen joulushow saa joka vuosi uuden ilmeen

Pirkanmaalaiselle yleisölle Sorin Sirkuksen nuorisotyön näkyvin osuus ovat vuosittaiset Joulushowt, jotka saavat uuden ilmeen joka vuosi. Vuoden 2017 esitys ”Kinahmi” marssittaa yleisön eteen jälleen uuden maailman uusine temppuineen ja käänteineen. Tampereen Nekalassa sijaitsevan sirkuksen maneesilla nähdään sirkuksen esiintyvät- ryhmän parikymmentä nuorta ja taustajoukoissa vaikuttavat huippuammattilaiset. Esityskausi kestää marraskuun lopusta tammikuun alkuun ja kerää yleisöön taas tuhansia uusia ja vanhoja sirkuksen ystäviä.

www.sorinsirkus.fi

www.sorinsirkus.fi/kinahmi

(Lähde: Sorin Sirkuksen tiedote 1.9.2017)