Sirkus Supiainen on käynnistänyt tilahankkeen

Sirkus Supiainen vieraili syyskuussa Olipa Kerran Sirkus -esityksellään Venäjän Karjalassa. Kiertue Petroskoissa, Kontupohjassa, Chalnassa, Prääsässä ja Sortavalassa tavoitti yli tuhat katsojaa. Sekä esitys että sen yhteydessä järjestetyt jongleeraus-, kick-stick- ja paperilennokkityöpajat saivat paljon kiitosta. Toivomme voivamme jatkaa yhteistyötä Karjalan kulttuuriministeriön kanssa. Taiteen edistämiskeskus tuki kiertuetta.

Syyskuussa Suomen vanhin Runosirkus esiintyi Savonlinnan uudessa taidemuseossa parille sadalle katsojalle. Teos sai haltioituneen vastaanoton niin lapsilta kuin eläkeläisiltäkin. Kiven Aika -teos taas esitettiin osana Lainsuojattomat-teatterifestivaalia Porissa.

Sirkus Supiaisen syksyn ja tulevan vuoden suurin projekti on Kulttuurivarikko-työnimellä kehittyvän teatteri ja sirkustilan perustaminen Joensuuhun. Monialainen Kulttuurivarikko -kulttuurikeskus mahdollistaa niin ammatillisen toiminnan kuin harrastamisenkin eri kulttuurilajien parissa. Kulttuurivarikolle perustetaan myös vierailuteatterinäyttämö, jossa myös tulevat toteutumaan Sirkus Supiaisen kantaesitykset ja näytöskaudet.

Kulttuurivarikko-hankkeesta hyötyy laaja joukko Joensuulaisia kulttuuritoimijoita ja yhdistyksiä ja sillä on myös valtakunnallista merkitystä. Kyseessä on tähän mennessä suurin ja merkittävin hanke, jota Supiainen on toteuttamassa. Se kantaa hankkeen päävastuun. Kulttuurivarikko-tilan ja hankkeen kansainvälistä kehittämistä jatketaan vuonna 2018 tavoitteena liittyä eurooppalaisten kulttuurikeskusten verkostoon. Tarkoitus on luoda kohtaamispaikka ennen kaikkea yleisölle, mutta myös taiteilijoille, tuottajille, tiedottajille ja tekniselle henkilökunnalle sekä instituution sisällä, että vapaalla kentällä.

Kulttuurivarikko-hankkeen lisäksi päivämme täyttyvät uusien teosten harjoituksilla. Turussa on työskennelty Viihdytysjoukot-teoksen parissa ja lokakuussa Supiaisen Eräjärven toimipisteessä harjoitetaan kahta tulevaa sooloesitystä, kun Markus Nivala ja Emma Räisänen aloittavat sooloteostensa harjoittelun. Marraskuussa TOM OF CIRCUS -esityksen työryhmä matkaa Helsinkiin ja aloittaa työskentelyn Cirkon residenssissä.

Sirkus Supiaisen  syksyn esityskalenteria:

Yhden miehen sirkus, Joensuu, Huhmari 19. ja 26.10.
[heresy] Venäjä, Pietari, Venäjänn jongleerausfestivaali 21.10.
TOM OF CIRCUS, demo-esitys, Helsinki, Cirko 9.11. klo 15
Runosirkus, Turku, Varsinais-Suomen Runoviikko, 11.11.
Lennä, lennä, Punkalaidun 13.11, Tampere, Nekalan kirjasto 14.11., Hoivakoti Attendo Orivesi 14.11., Kämmenniemen kirjasto 15.11., Parkano 16.11
Olipa kerran sirkus, Turku Seikkailupuisto 23.11.

Seuraa Sirkus Supiaista Facebookissa!

supiainen.com

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 29.9.2017)