Helsingin kulttuuri- ja taideavustukset sekä kehitysavustukset yhteisöille

Helsingin kaupungin avustusjärjestelmä on uudistunut samaan aikaan kaupungin organisaatiouudistuksen kanssa. Helsinki jakaa vuosittain kulttuurille noin 17 miljoonaa euroa avustuksina ja apurahoina. Avustuksia on mahdollista hakea sekä pysyväisluonteiseen että projektimuotoiseen toimintaan. Avustukset luokitellaan porrastetusti haettavan avustussumman perusteella. Hakuaikoja on useita vuodessa riippuen haettavasta avustuksesta. Avustusta haetaan aina ennen hankkeen alkamista.

Kulttuurin avustuksista löydät lisää tietoa Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan sivuilta:

Taide- ja kulttuuriavustukset on tarkoitettu helsinkiläisille taide- ja kulttuurilaitoksille ja -yhteisöille, järjestöille, yhdistyksille, työryhmille, taiteilijoille ja asukkaille. Niillä tuetaan yleisölle avointa taide- ja kulttuuritoimintaa sekä taiteen perusopetusta.

Kehittämisavustukset on tarkoitettu helsinkiläisille rekisteröityneille taide- ja kulttuurilaitoksille sekä -yhteisöille kehittämishankkeisiin. Avustus voidaan myöntää 1–3 vuoden mittaisena.

Tänä syksynä on mahdollista hakea tukea vielä vuonna 2017 alkavaan toimintaan. Haku- ja päätösajat ilmenevät alla olevasta kuvasta, joka esitettiin Helsingin kaupungin avustusinfossa 29.8.2017.  Tilaisuudessa kävi ilmi, että tänä vuonna on jaossa vielä 433 000€ hankkeille, jotka tapahtuvat tai alkavat vuonna 2017.

 

(Lähde: Sirkuksen tiedotuskeskuksen muistiinpanot 29.8.2017 ja Helsingin kaupungin sivusto.)