Cirkon syyskuun uutisia

  • Heijastimet: Valomatka. Kuva: Ainu Palmu.
  • Tight, kor. Joona Halonen. Kuva: Mikko Rasila

Residenssihaku kaudelle syksy 2018 – kevät / kesä 2019 on käynnissä

Cirko – Uuden sirkuksen keskus hakee kauden 2018–2019 residenssiohjelmaansa suomalaisia tai Suomessa asuvia nykysirkustaiteilijoita ja poikkitaiteellisia työryhmiä, joissa on ainakin yksi suomalainen nykysirkustaiteilija, tekemään taiteellista tutkimusta ja työstämään uusia teosideoita. Residenssiä voi hakea syyskuusta 2018 elokuuhun 2019.

Residenssihaku on avoinna 15.8.–17.9.2017. Lisätietoja Cirkon nettisivuilta www.cirko.fi/cirko/residenssit

Cirkon Guest ohjelmistossa:

Joona Halonen: Tight –kantaesitys

Koreografi ja tanssija Joona Halonen tunnetaan tummanpuhuvista ja minimalistisen runollisista teosmaailmoistaan, joissa äänessä ovat liike ja keho. Uuden teoksen Tight työryhmä koostuu sekä Halosen aiemmista töistä tutuksi tulleista tekijöistä että uudemmista taiteilijakumppaneista.  Esitykset Maneesissa 6.–14.9.

Liisa Pentti + Co: The Body

Kaksi kokenutta esiintyjää, Bo Madvig ja Liisa Pentti synnyttävät The Body -teoksessa sanattoman vuoropuhelun, joka ei esitä vaan tuo näkyväksi mielen ja kehon vuoropuhelun tilassa ja ajassa. Esitykset Maneesissa 22.–29.9.

Cirkon Kausiohjelmassa Heijastimet –työryhmän Valomatka

VALOMATKA on sirkustaiteilija Salla Hakanpään ensimmäinen lapsiyleisölle suunnattu teos. Varjoteatteria ja nykysirkusta yhdistävä VALOMATKA paljastaa valon ja varjon salaisuudet tavalla, jota ei ennen ole nähty. Esitykset Solmussa 16.–17.9. Liput Tickemaster.fi

VALOMATKA-seikkailu mukana myös Skidit -risteilyllä 24.-26.9. VALOMATKA-seikkailussa pääsee tekemään itse varjonukkeja ja seikkailemaan varjoteatterin maailmassa.

Instagram @cirkohelsinki
Twitter @cirkokeskus
f/cirkokeskus
www.cirko.fi