Monitaideyhdistys Pisteen sirkusryhmä Nurin Kurin Group valmistaa uutta ja esittää aikaisempaa tuotantoaan

  • Piste/ Nurin Kurin Group: Toripura, kuva: Emma Kähkönen
  • Piste/ Nurin Kurin Group: Toripura. Kuva: Emma Kähkönen.
  • Monitaideyhdistys Piste/ Mette Ylikorva: VauVanne Kuva: Joonas Martikainen

Heinäkuussa sai ensi-iltansa koko perheen esitys Toripura. Esityksessä kaksi toisilleen vierasta ja eriparia olevaa mummoa ajautuu törmayskurssille joutuessaan yllättäen jakamaan myyntipaikkansa. Mummojen ratkaistavaksi jää opetellako elämään rinnakkain vai lähteäkö etsimään uutta toria.

Teoksen esittävien sirkustaiteilija Inka Pehkosen, näyttelijä Paula Laurilan ja muusikko-äänisuunnittelija Pekka Kumpulaisen lisäksi työryhmässä ovat sirkustaiteilija Henna Kaikula, näyttelijä–ohjaaja Ida-Lotta Backman, tanssija Marjo Selin, puvustaja Riikka Matala ja lavastaja Janne Vasama. Esitystä valmistettiin kevään aikana Rovaniemellä ja kesä–heinäkuussa Hiljaisuus-residenssissä Kaukosessa. Residenssijakson jälkeen esitys kiersi Lapissa Kittilässä, Saariselällä, Kolarissa, Kieringissä ja Inarissa.

Breath Luosto hengittää tanssitaiteessa, hakee sirkusta suonsilmäkkeestä ja elollistaa nukketeatterin. Breath Luosto on vuonna 2016 aloitettu monitaiteiden esityskokonaisuus Luoston Classic -festivaalin yhteydessä. Viime vuonna esityksestä nähtiin ensimmäinen demo ja nyt 11.8. nähtävä esitys rakentuu uudenlaisena Luoston Klaani-alueelle, joka sijaitsee kaksi kilometriä Luoston kylän keskustasta. Esityksessä ovat mukana sirkustaiteilijat Kari Sunnela ja Mette Ylikorva, nukketeatteritaiteilija Johanna Salo, runoilija- muusikko Juha Rautio, tanssija Marjo Selin, valosuunnittelija Riikka Vuorenmaa ja tuottaja Joonas Martikainen sekä Luosto Classicin nuoret muusikot.

Mika ”Fobe” Formunen ja Sergio Castrillo aloittavat uuden Koipuu esityksen harjoitukset elokuussa. Sirkusta ja sellomusiikkia yhdistävän esityksen ensi-ilta on vuonna 2018. Mika Formusen tähdittämä Foben Suuri ja Mahtava katusirkus show! nähdään 4.8. Raumalla Lapin löylypäivien yhteydessä.

Vauvaperheille suunnattu Vau Vanne nähdään ensimmäistä kertaa Oulussa Flow-sirkus ohjelmistossa 30.-31.8.

Lisätietoa Pisteen toiminnasta www.pistery.org

(Lähde: Pisteen tiedote 2.8.2017)