Kurssit: Soile Mäkelän teatteriklovnerian intensiivikurssi Helsingissä syyslomaviikolla 16.–20.10.2017

MetaWORKSHOP:
MAAILMAN PIENIN NAAMIO
PUNAINEN NENÄ (25h)
16.–20.10.2017

KOHDERYHMÄ
Esittävän taiteen ammattilaiset, ammattiin opiskelijat tai jo pitkään harrastaneet. (Teatteri, nukketeatteri, sirkus, ooppera, tanssi, teatteriklovneria, naamioteatteri, musiikkiteatteri ja soveltava teatteri.)

AVAINSANAT
Neutraalinaamio, punainen nenä, henkilökohtainen klovni, teatteriklovneria, improvisaatio, epäonnistumisen ihanuus

KURSSIKUVAUS
Viiden päivän intensiivisessä teatteriklovnerian työpajassa tehdään matkaa kohti jokaisen osallistujan henkilökohtaista klovnia.
Tavoitteena on sietää epäonnistumisen ja epätäydellisyyden tunnetta, tulla tietoisemmaksi omasta naurettavuudestaan ja muuttaa oma tyhmyys universaaliksi, yleisön kanssa jaettavaksi materiaaliksi.
Opettajan matkalaukusta löytyy punaisten nenien lisäksi Lecoq-pedagogiikasta tuttuja neutraalinaamioita ja teatteriteknisiä harjoitteita, sekä Mario Gonzalezin teatteripelistä varastettuja sääntöjä. Laukkuun on jätetty reilusti tilaa myös improvisaatiolle ja äimistelylle elämän ihmeiden edessä. Sivutaskuun on tungettu tukku nenäliinoja ilon ja surun kyynelille.

OPETTAJA
Soile Mäkelä (TeM) on Teatteri Metamorfoosin taiteellinen johtaja ja Teatterikorkeakoulusta 2008 valmistunut teatteriopettaja, joka lähestyy teatterintekemistä fyysisestä vinkkelistä, ranskalaisen Lecoq-pedagogiikan hengessä. Soilen tärkeimmät opettajat ja innoittajat hänen omalla klovnimatkallaan ovat olleet A. & R. Mäkelä, Zoe Giovanzana, Giovanni Fusetti, Mario Gonzalez, Pierre Byland ja Philippe Gaulier.

AIKATAULU
16.–20.10.2017
Huom: Syyslomaviikko
Ma-pe 10-16:00 (sisältää ruokatunnin)

KURSSIN HINTA
245€
Kurssihinta sisältää yhteensä 25h opetusta.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ
Minimi osallistujamäärä 8, maksimi 12

KURSSIPAIKKA
Teatteri Metamorfoosi / Point Fixe
Suvilahdenkatu 10 a 4.krs
00500 Helsinki

LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMISET
http://www.metamorfoosi.com/koulutus/metaworkshops-tulevat-ja-menneet/#token-243020