Kurssit: Osaamiskiihdyttämöstä oppia soveltavaan taiteeseen

Osaamiskiihdyttämö – Soveltava taide nykytaiteen lajina ja toimialana 2017–18

Pro soveltavan taiteen tila ry järjestää tulevan marras-maaliskuun aikana Osaamiskiihdyttämöt Helsingissä, Oulussa sekä Tampereella. Ammattitaiteilijoilla sekä muilla taiteen ja kulttuurin parissa työskentelevillä on varteenotettava mahdollisuus päästä sparraamaan omaa osaamistaan soveltavan taiteen alalla ammattitaitoisen sisällön ja ohjaajan avustuksella. Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt kulttuurin hyvinvointivaikutusten erityisavustuksen osaamiskiihdyttämötoimintaan vuodelle 2017–2018.

Lähde mukaan vahvistamaan osaamistasi taiteen kentällä!

Osaamiskiihdyttämössä keskitytään taiteen mahdollisuuksiin erilaisissa konteksteissa esim. työyhteisöissä ¨sote-alalla¨ tieteessä ja yhteiskunnallisena fasilitaattorina. Osaamiskiihdyttämö on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille ja muille taiteen ja kulttuurin parissa toimiville, joilla on uteliaisuutta taiteen mahdollisuuksiin uusissa konteksteissa.

Kiihdyttämön tavoitteena on tukea osallistujan käytännön työtä soveltavalla taidealalla. Osallistujat saavat työkaluja oman ydinosaamisensa tueksi sekä uusia näkökulmia, joiden kautta ymmärtää laajemmin soveltavaa taidetta, sen ajankohtaisuutta ja näiden suhdetta omaan toimijuuteen ja yhteistyöhön toisten osapuolten kanssa.

Osaamiskiihdyttämö sisältää kuusi ohjattua työpajaa, joiden lisäksi osallistujat tapaavat kerran itsenäisesti. Tarjolla olevan verkkomateriaalin kautta osallistuja voi syventää ymmärrystä aiheesta. Työpajat toteutetaan jokaisessa kaupungissa samoina päivinä, lauantaisin klo 11–16

1. Soveltava taide ennen ja nyt 11.11.2017
2. Soveltavan taiteen osa-alueet 2.12.2017
3. Soveltavan taiteilijan osaaminen 16.12.2017
4. Ryhmän oma vertaistapaaminen 13.1.2018 klo 11–14
5. Markkinointi¨ vuorovaikutus ja lähestyttävyys 27.1.2018
6. Työmotivaatio¨ etiikka ja tekijänoikeuskysymykset 17.2.2018
7. Päätöstilaisuus¨ seuraavat askeleet 17.3.2018

Ohjaajat:

Helsingissä Elli Isokoski, tanssitaiteen maisteri ja Myrskyryhmän perustajajäsen.
Tampereella Hanna Korhonen, tanssitaiteen maisteri ja taiteen yleisötyön asiantuntija.
Oulussa Salla-Mari Koistinen, joka on opiskellut muotoilua ja valmistunut Soveltavan kuvataiteen maisteriohjelmasta.

Ilmoittautuminen:

Hae mukaan kertomalla lyhyesti taustasta ja motivaatiostasi sekä kaupunki, jossa haluat osallistua kiihdyttämöön. Lähetä tiedot osoitteeseen .

Paikkoja täytetään jo ilmoittautumisen ollessa käynnissä, joten kannattaa hakea mukaan heti! Ilmoittautuminen päättyy 30.9.2017. Jokaiseen kiihdyttämöön otetaan maksimissaan 12 osallistujaa.

Osallistumismaksu 200€ / 180€ (alv 0%).

Lisätiedot: http://www.prostt.fi/osaamiskiihdyttamo-2017-2018/

Meiju Mertanen
projektikoordinaattori
Pro Soveltavan taiteen tila ry

(Lähde: Pro soveltavan taiteen tila ry:n tiedote 14.8.2017)