Berlin Circus Festival 2017 lähestyy

  • Berlin Circus Festival

Elo-syyskuun vaihteessa järjestettävän Berlin Circus Festivalin teemamaa on tänä vuonna Suomi. Suomalaiset sirkustaiteilijat näkyvät festivaalilla sekä esiintymislavoilla, festivaalin residenssissä että festivaalin työpajojen vetäjinä. Festivaali järjestetään Tempelhofin kentällä 25.8.–3.9.2017. Festivaalille odotetaan noin 5000 kävijää. Suomalaisen ohjelmiston toteutumista tukee Suomen Saksan-instituutti.

Ryhmistä mukana ovat Sisus teoksella Mosh Split, Race Horse Company teoksella Motosikai ja Clunker Circus teoksella Wonderfully much of everything.

Agit-Cirkin Sasu Peistola on valittu festivaalin suomalaiselle sirkustaiteilijalle suunnattuun residenssiin työstämään Väkevä-teostaan. Teoksesta nähdään demo festivaalin Work-in-Progress -illassa 31.8.

Festivaalilla järjestetään runsaasti työpajoja, joiden vetäjinä nähdään myös suomalaisia taiteilijoita. Lue lisää työpajoista festivaalin verkkosivuilta

Tiedotuskeskus järjestää festivaalille opintomatkan, jonne valittiin avoimen haun kautta yhteensä 5 osallistujaa:  Kaito Takayama, Susanna Liinamaa, Sasu Peistola, Maria Peltola ja Sari Lakso. Opintomatkan suunnitelmaan kuuluu festivaaliohjelman lisäksi vierailuja ja tapaamisia esittävien taiteiden toimijoiden kanssa sekä tutustuminen Suomen Saksan-instituuttiin. Opintomatkalaiset työstävät kokemuksistaan blogikirjoituksen, joka julkaistaan myöhemmin verkkosivuillamme.

Festivaalia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #berlincircusfestival .