AgriFestivaali – Uusi sirkussukupolvi puhaltaa yhteen hiileen

  • VERENA SCHNEIDER: A CHILD’S DREAM
  • CAROUSEL COMPANY (Ireen Peegel ja Jaakko Repola): CAROUSEL NIGHT. Kuva: Bambù photography
  • HEIDI LATVA

AgriSirkus järjestää yhden päivän festivaalin lauantaina 12.8 klo 16-22.

Esiintyjäkaarti koostuu suurimmalta osalta nuorista, aloittelevista sirkusartisteista, sekä Suomesta että ulkomailta tulleista alan ammattilaisista. Tulemme näkemään lavalla suomalaisia sirkusartisteja, joista kukaan ei ole mahdollisesti koskaan kuullutkaan, saati nähnyt heidän nöyrästi kätkettyä uskomatonta osaamista ja taitoa, jäätyään tämän vuosituhannen valtaa pitävän ammattilaiskentän varjoon, jonka soisi jo pikkuhiljaa väistyvän. Tämä festivaalikansa kantaa ylpeänä periaatetta: Teos Tekijän Edellä.

Tyypillisiä esiintyjähakuja ei ole järjestetty, eikä hakukriteereitä käytetty. Esityksiä ei olla käyty arvostellen läpi, onko tämä tai tuo esitys tai esiintyjä tarpeeksi hyvä. Tämä siksi, koska AgriSirkus painottaa, että kaikenlainen tekeminen ja taide on hyvää ja tarpeellista, emmekä me ole asemassa arvostelemaan asteikoin, mikä on tarpeeksi hyvää esitystaidetta. Onko kukaan?

Yhtenä tärkeänä tavoitteena on myös päästää sirkuskulttuuri valloilleen, vehreämmille laitumille pois pääkaupungin puristuksesta ja vaatimuksista. Esiintymisiä järjestetään niin hevosille tarkoitetussa maneesissa, kuin ulkonakin kauniissa maalaismiljöössä. Koko festivaali nousee pystyyn vapaaehtoistyöllä, artisteista valoteknikkoon, yhteishengellä. Tämä luo vastapainoa kaupunkikeskeisyydelle, ja sen kiihtyvälle rytmille yhteiskunnassa.

Tämä festivaali on osa sirkusartistien Milla Järvisen ja Linda Helsken ylläpitämän residenssi- ja esiintymistoiminta AgriSirkuksen ensimmäinen festivaali. Kyseinen toiminta aloitettiin pienimuotoisena kesällä 2016. Residenssissä on mahdollista vapaasti työstää uutta projektia, tai herätellä vanhaa eloon. Ensisijaisesti on tarkoitus tarjota vapaata luomisen tilaa vastavalmistuneille sirkusartisteille sekä uusille ryhmille ilman rajoja ja tulospainetta.

Toiminta halutaan pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja helposti lähestyttävänä. Sirkusartistit kysyvät vapaita residenssijaksoja, ja mahdollisuuksien mukaan tilaa tarjotaan kaikille. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on luoda monimuotoinen, vapaan sirkuksen keskus, joka toimii yhtenä suomalaisen sirkuskulttuurin kehittäjänä ja tukijana, yhteisöllisyyden puolestapuhujana.

Tervetuloa jakamaan ja kokemaan AgriFestivaaliin 12.8 klo 16 alkaen!

Missä: AgriSirkus, Hilantie 100 (Kotieläinpiha Rehndahl), Kirkkonummi.

Lisätiedot ja tarkat aikataulut löytyvät AgriSirkuksen kotisivuilta: www.agrisirkus.wordpress.com ja AgriFestivaalin Facebook-tapahtumasivuilta tai sähköpostitse:

Yhteistyössä: Koulutuskeskus Salpaus, sirkusartistikoulutus sekä Sirkus Sirius. Festivaalia on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

P.S. AgriFestivaali järjestää illan viimeisenä: LAVA VAPAA/OPEN STAGE n.klo 21–22. Eli tule kokeilemaan sitä kaikista keskenkeräisintä idean riekaletta tai viimeisen päälle hiottua esitystäsi.Täällä se on mahdollista. Hyvässä hengessä. Tervetuloa esiintymään ja jakamaan!
Lisätiedot ja ilmottautumiset

HUOM! ilma-, tolppa- ja nuorakiinnitykset ei mahdollisia. Ellei itsestäänseisovia tai ihmispainoilla pystyssä pysyviä.

(Lähde: AgriSirkuksen tiedote 4.8.2017)