Agit-Cirkin Sasu Peistola residenssissä Berlin Circus Festivalilla

  • MAKE//SHIFT company: INSOMNIAC'S FABLE. Kuva: MAKE//SHIFT company
  • Agit-Cirk: Nuanc3d. Kuva: Jouni Ihalainen
  • Agit-Cirk: Väkevä. Kuva: Agit-Cirk

Agit-Cirk ryhmän taiteilijat työskentelevät elo–syyskuussa usean projektin parissa:

Sakari Männistö valmistelee Turussa Aurinkobaletin tiloissa Manifesti -festivaaleilla ensi-iltansa saavaa Insomniac’s Fable -teosta. Mukana työryhmässä ovat balettitanssija Emma Lister (UK), valosuunnittelija Eero Auvinen (FI) sekä kuvataiteilija Angela Annesley (UK). Agit-Cirk toimii teoksen yhteistyökumppanina. Muita yhteistyökumppaneita ovat  Cirko – Uuden sirkuksen keskus (FI) ja Jackson’s Lane (UK). Teosta on tukenut Pohjois-Karjalan taidetoimikunta. MAKE//SHIFT companyn Insomniac’s Fable -teoksen ensi-ilta on 7.9. klo 19 ja toinen esitys 8.9. klo 19 Manilla -teatterissa Turussa.

Nuanc3d teoksesta työstetty Virtual reality video saa maailman ensi-illan tulevana viikonloppuna 11.–12.8.2017 Worldcon-messuilla Helsingissä. Wordlcon järjestetään 75:ttä kertaa. VR tuotanto on työstetty yhteistyössä Delicode LTD kanssa ja videota tullaan näkemään ympäri maailmaa yksin ja yhdessä teoksen kanssa. Katso Nuanc3d VR teaser.

Nuanc3d on voimaa pursuava teos nykysirkuksen, mediataiteen ja musiikin risteyksessä. Esiintyjien liike ja sensori-teknologiaan pohjautuva mediataide luovat teokseen yhtenäisen voimakkaasti visuaalisen maailman. Kineettisen sensorin kaappaama esiintyjien liike heijastuu suurelle valkokankaalle reaaliaikaisena videokuvana, joka saa aikaan kolmiulotteisen vaikutelman, jossa todellisuus ja mediataide kohtaavat. Nykysirkus, elektroninen musiikki, sekä sensoripohjaiset – äänireaktiiviset visuaalit, ovat viimeisintä esitysteknologiaa käyttävän teoksen ydin. Nuanc3d-teoksen traileri Vimeossa.

Sasu Peistola on valittu taiteilijaresidenssiin Berliinin Circus Festivaalille elokuun lopulla. Residenssin aikana Peistola työskentelee Väkevä-sooloteoksensa parissa, josta esitetään residenssijakson päätteeksi demo festivaaliyleisölle. Väkevä on Agit-Cirkin tuotanto ja se valmistuu loppuvuodesta 2017.

agitcirk.com