Residenssit: Hae Saaren kartanoon 15.8. mennessä

Koneen Säätiön ylläpitämä Saaren kartanon taiteilija- ja tutkijaresidenssi Mynämäellä tarjoaa eri alojen taiteilijoille ja tutkijoille tilaisuuden arjesta irrottautumiseen ja mahdollisuuden keskittyä luovaan työhön. Kartanon kaunis, historiallinen ympäristö ja luonnonrauha tukevat keskittymistä. Saaren kartano antaa taiteilijoille myös alustan kohdata toisiaan, jakaa ajatuksia ja jättää oma jälkensä toistensa ajatuksiin, työhön ja Saaren kartanoon. Vuoden 2018 residenssipaikkojen haku alkaa 1. elokuuta ja päättyy 15. elokuuta klo 16.00 Suomen aikaa.

Residenssipaikkaa voivat hakea yksittäiset eri alojen suomalaiset ja ulkomaiset taiteilijat, kääntäjät, kuraattorit, kriitikot ja taiteilijaryhmät (työryhmä tai y-tunnuksellinen yhteisö) taiteelliseen työskentelyyn hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen Saaren kartanossa.

Residenssi on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Etusijalla ovat monialaiset, uudet, marginaaliset tai valtavirran ulkopuoliset taiteenalat ja aiheet.

Kahden kuukauden yksilöresidenssipaikkaan sisältyy asunto, työhuone ja kuukausiapuraha. Residenssiapuraha on tarkoitettu elinkustannusten, matkakustannusten sekä muiden kulujen kattamiseen.

Ryhmät voivat hakea tukea matka- ja elinkustannuksiin lyhytkestoisemman residenssikauden ajaksi.
Residenssipaikkoja haetaan apurahahakemusten verkkopalvelussa.

Hakuohjeet ja valintaperusteet