Nykysirkusteos VIRE ensi-illassa Tampereella

  • VIRE. Kuva: Iida-Liina Linnea
  • VIRE.Kuvassa Ville Aalto ja Maiju Saarimaa Kuva: Iida-Liina Linnea

Nykysirkusesitys VIRE saa ensi-iltansa lauantaina 17.6.2017 klo 21 Hiedanrannan Kuivaamolla Tampereella osana SWÄG-festivaalin ohjelmistoa.

Nuorallatanssia ja elektronista musiikkia yhdistävä teos sopii musiikkifestivaalien ohjelmistoon hyvin, sillä esitys muuttaa kireäksi jännitetyn vaijerin nuorallatanssijan ja muusikon yhteiseksi soittimeksi. Kontaktimikrofonien avulla sirkusvälineestä tulee kuin jättimäinen kitaran kieli, jonka ääntä muusikko-äänisuunnittelija Ville Aalto manipuloi nuorallatanssija Maiju Saarimaan tasapainollessa sen päällä. Teoksen on ohjannut sirkus- ja teatteriohjaaja Meri-Maija Näykki.

30 minuuttia kestävässä esityksessä sukelletaan äänen, liikkeen ja kommunikaation maailmaan. VIRE-teoksessa perinteinen sirkusväline herätetään uudella tavalla eloon antamalla sille aivan oma äänensä. Kuinka kaksi eri alojen taiteilijaa löytävätkään yhteisen vireen tämän välineen kautta, joka kummallekin edustaa aivan eri asiaa?

Teosta on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja se on valmistettu Saaren kartanossa, Koneen säätiön residenssissä.

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=9yNmR1zKaFU