Voltti 2017- tapahtuma kokoaa tuhat lasta ja nuorta esiintymään


Voltti 2017 –tapahtuma järjestetään Lappeenrannassa 8.-11.6.2017. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Nuorisosirkusliitto, Suomen Nuorisoseurat ja Suomen Harrastajateatteriliitto. Voltti 2017 on yksi Suomi100-juhlavuoden suurimpia lasten ja nuorten kulttuuritapahtumia.

Voltti 2017  kokoaa Lappeenrantaan lähes 1100 lasta ja nuorta esiintymään. Sirkusharrastajia on heistä noin 400.

Voltti2017 koostuu kolmesta erilaisesta ohjelmakokonaisuudesta: kansantanssipainotteisesta Lasten Kalenat -tapahtumasta, Nurtsi –nuorten sirkusfestivaalista sekä teatteritapahtuma Valokeilasta. Osa tilaisuuksista on tarkoitettu suurelle yleisölle ja osa osanottajille. Lapsille ja nuorille on erilaisia työpajoja, kaupunkilaisille ilmaisesityksiä ympäri kaupunkia ja suurelle yleisölle sirkusta ja kansanmusiikkikonsertteja.

Nurtsi-festivaalin ohjelmistossa nähdään esityksiä ympäri Suomea toimivilta sirkuskouluilta. Sirkusesityksiä nähdään Lappeenrannan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä sekä Lappeenranta-salissa perjantaista sunnuntaihin.

Kansantanssin pääjuhlaan Nuorisoseurojen kansantanssiryhmien mukana päästään aikamatkalle Superseikkailuun, jonka finaalissa on yhtä aikaa tanssimassa 700 lasta ja nuorta. Harrastajateatteriliiton Valokeila-teatterileirillä osallistujat pääsevät tarkastelemaan omaa esiintyjyyttään ja ilmaisuaan työpajojen ohessa.

Tarkemmat ohjelmatiedot: www.voltti2017.fi

(Lähde: Suomen Nuorisosirkusliiton tiedote 30.5.2017)