Sirkus Faktorin kevät huipentuu Demo-tiistaihin 20.6.

  • Työpaja isolaatioiden ja illuusioiden perusteet. Kuva: Sami Heinikoski
  • Työpaja isolaatioiden ja illuusioiden perusteet. Kuva: Sami Heinikoski

Sirkus Faktori on uusi sirkusammattilaisten ja -harrastajien kohtaamispaikka Tampereella. Se on matalan kynnyksen yhteinen tila sirkustaiteesta kiinnostuneille ihmisille, joka avasi ovensa 14.3.2017.

Sirkus Faktorin on lyhyessä ajassa löytänyt pieni aktiivikäyttäjien ryhmä. Toiminnasta pyritään aktiivisesti tiedottamaan, jotta muutkin löytäisivät tilan. Harjoittelu on ilmaista ja tilassa voi keskittyä harjoittelemaan mitä haluaa. Jos ei ole aiempaa kokemusta sirkuksesta, voi aloittaa osallistumalla esimerkiksi työpajaan.

Sirkus Faktori on ainutlaatuinen koko Suomen mittakaavassa – ehkäpä yksi harvoista treenitiloista Euroopassa, koska se tarjoaa ilmaista tilaa kaikille sirkuksesta kiinnostuneille. Tämä mahdollistuu Tampereen kaupungin, Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston myöntämän apurahan ja vapaaehtoisten voimin.

Sirkus Faktori on avoinna joka tiistai klo 14–19, jolloin kaikki ovat tervetulleita harjoittelemaan. Avoimien harjoitusten aikana harjoittelijat treenaavat omatoimisesti. Tilassa järjestetään myös työpajoja ja tiiviskursseja.

Ensimmäinen työpaja pidettin 11.4. ja se sisälsi oppia jongleerauksesta. Sen jälkeen meillä on ollut työpajoja Kendamasta, riggaus- eli ilmakiinnityskoulutusta, illuusioiden ja isolaatioiden perusteista. Toukokuun lopussa 30.5. järjestetään vielä Pariakrobatian alkeet -työpaja.

Open Stage-iltamissa harjoittelijat pääsevät jakamaan työtään muiden kanssa. Ensiaskeleet kohti Open Stagea otetaan 20.6. kun järjestämme treenien yhteydessä Demo-tiistain, jolloin treenaajat pääsevät kokeilemaan temppuja, tekeillä olevaa esitystä tai ideoita yleisön edessä.

Lisätietoja tilasta ja muita päivityksiä voit käydä katsomassa Facebook-sivultamme: https://www.facebook.com/sirkusfaktori/

Katuosoite: Lielahdenkatu 10, 33400 Tampere
Yhteydenotot:

Sirkus Faktori lukuina:
5 h avoimet treenit/viikko
2000 m2 treenitilaa
323 harjoituskertaa ja noin sata käyttäjää 2,5 kuukaudessa
5 avointa workshoppia

(Lähde: Sirkus Faktorin tiedote 30.5.2017)