Sirkuksen tiedotuskeskus vierailee Cirk-UFF festivaalilla ja sirkustutkimuksen konferenssissa

Cirk-UFF 1.-4.6.2017 Trutnov ja 14.-16.6.2017 Suomen Berliinin-instituutti

Kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen vierailee 1.-4.6.2017 Cirk-UFF festivaalilla Tsekin Trutnovissa sekä 14.–16.6.2017 Suomen Berliinin-instituutissa. Berliinin vierailu liittyy instituutin, Tanssin tiedotuskeskuksen ja ESKUS – Esitystaiteen keskuksen kanssa tänä vuonna käynnistyneeseen SZENEfrei-hankkeeseen. Nevalainen tapaa vierailunsa aikana hankkeen saksalaisia yhteistyökumppaneita.

UpSideDown-Circus and Space, sirkustutkimuksen konferenssi Münsterissä 28.–30.6.2017

Tiedottaja Johanna Mäkelä osallistuu Saksassa Münsterin yliopistossa järjestettävään sirkustutkimuksen konferenssiin 28.–30.6.2017. Konferenssin yhteydessä valmistellaan hanketta sirkustutkimuksen referenssilistauksen keräämiseksi yhdessä eurooppalaisten sirkuksen tiedotus- ja dokumentointikeskusten kanssa.

Joka toinen vuosi järjestettävä Zirkuwissenschaft -konferenssi kokoaa yhteen sirkuksen tutkijoita yliopistoista eri puolilta maailman esittelemään ajankohtaisia tutkimushankkeita. Pääpuhujina ovat professorit Paul Bouissac Torontosta, Luis-Patrick Leroux Montrealista, Philippe Goudard Montpellieristä ja Peta Tait Melbournesta sekä Pascal Jacob Pariisista.