Nuuan Taival ensimmäistä kertaa Helsingissä Cirko-festivaalilla

  • Nuua: Taival. Kuva: Olli Vuorinen

Nuuan Taival on viime syksyisen ensi-illan jälkeen vieraillut useammalla sirkus- ja teatterialan festivaalilla, mm. Prahassa, Oulussa ja Lontoossa. Ja nyt on Helsingin vuoro. Cirko-festivaalilla nähdään kaksi esitystä, 13.- ja 14.5. Stoassa, Itä-Helsingin parhaimmalla esitysareenalla.

Manipulaation, kivun ja raa’an kauneuden teemoja sekä vapaasti taiteenaloja sekoittava Taival on matka lähelle ja kauas. Lavalla nähdään eri sirkuslajien taitajia; Suomesta Jouni Ihalainen, Ranskasta Coline Froidevaux ja Nahuel Desanto – valoista vastaa Teo Lanerva sekä äänistä Petteri Rajanti. Puvut ovat Anne Jämsän käsialaa. Ohjauksesta vastaa espanjalainen Pau Portabella, joka vieraili muutama vuosi sitten Cirko-festivaalilla esiintyjänä teoksellaan ”Cru”. Lauantaina 13.5. on mahdollisuus keskusteluun artistien kanssa heti esityksen jälkeen; moderoijana performanssitaiteilija Katri Kainulainen.

Nuua on suomalaisen sirkustaitelija Olli Vuorisen ja brasilialaisen artistin Luis Sartori do Valen 2012 Suomeen perustama visuaalisen teatterin ja nykysirkuksen ryhmä. Nuua on Suomen uuden sukupolven nykysirkusryhmä, joka on lyhyen elinkaarensa aikana ottanut oman paikkansa kansainvälisellä kentällä. Nuuan esikoisteoksen “Lento” on vuosien 2013-2015 aikana nähnyt jo 35 000 katsojaa, yli 10 eri maassa.

cienuua.com

(Lähde: Nuuan tiedote 3.5.2017)