Grande Finale – Sirkuksen opinnäytetyöfestivaali Turussa 19.5.–3.6.2017

  • Grande Finale 2017 – Kuvassa: Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi. Kuva: Jere Virta.
  • Grande Finale 2017 – Kuvassa: Sara Nurminen. Kuva: Annamari Kuittinen.
  • Grande Finale 2017 – Kuvassa: Annamari Kuittinen. Kuva: Sara Nurminen.

Sirkustaiteilijoiden syntymäjuhla Turun keväässä

Turun ammattikorkeakoulusta valmistuvat sirkustaiteilijat pystyttävät opinnäytetyöfestivaalin. Tuoreet kasvot esiintyvät Köysiteatterissa perjantaista 19.5. lauantaihin 3.6.2017. Kahden viikon ajan 17 sirkustaiteilijaa esittävät taitojaan kuudessatoista nykysirkusteoksessa. Koko sirkuslajien kirjo akrobatiasta ja jongleerauksesta lentäviin klovneihin on edustettuna. Aivan perinteisestä telttasirkuksesta ei kuitenkaan ole kyse.

– Sirkus elää tällä hetkellä mielenkiintoista aikaa. Sen alle mahtuu valtavasti mahdollisuuksia luoda uutta esittävää taidetta yhdistellen esimerkiksi fyysistä teatteria ja musiikkia äärimmäiseen kehonhallintaan. Taiteilijoina me luomme oman tulkintamme siitä, mitä sirkus on ja mitä se voisi olla. Minä aion muun muassa muuttaa jään säteileväksi laavaksi ihmisten silmien edessä, festivaalilla esiintyvä Juuso Saarinen intoilee.

Festivaalia kuratoivan Minna Karesluodon mukaan kaikki ovat tervetulleita festivaalille iästä, kulttuurista, kielestä ja taustasta riippumatta. – Sirkus on fyysinen, taianomainen ja universaali tila. Sirkustaide kuuluu kaikille! Karesluoto tiivistää.

Jokaisena päivänä nähdään vähintään yksi kolmesta esityskokonaisuudesta, joihin teokset on jaettu. Tarkat tiedot esitysaikatauluista sekä lippujen hinnoista löytyvät Turun AMK:n sivustolta sekä festivaalin Facebook-sivulta.

Tapahtuma löytyy myös nimellä: Grande Finale ja Instagramista: sirkussorsa

Aika: 19.5.–3.6.2017
Paikka: Köysiteatteri, Linnankatu 54, 20100 Turku
Kenelle: Tapahtuma on ikärajaton ja esteetön