AgriSirkuksesta hyvää päivää

  • Angels - Herääminen Kuva: Netta Lepistö ja Maarit Utriainen
  • Sisus AgriSirkuksessa
  • Saana Peura ja Susanna Linnamaa. Kuva: Jenny Mansikkasalo

Kesä on aluillaan AgriSirkuksessa. Residenssit ja esiintymistoiminta ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin letkeästi kallion harjanteilla ja kesäpukuun sonnustautuneessa metsistössä.

Alla pieni sepustus Agrissa jo jaetuista ja koetuista hetkistä, sekä vihiä kesän tulevista riennoista, olkaa hyvä.

AgriSirkus haluaa onnitella jokaista viime sunnuntaina (28.5) Enkeleiden kierroksella läsnäollutta olentoa. Angels – Herääminen, performanssiesitys tai ihan miksi jokainen sitä haluaa kutsua, oli odottamaton, jonka sisältö ja anti tuli kirjaimellisesti puskista. Jokaiselle katsojalle oli annettu mahdollisuus luoda siitä oma kokemuksensa, jättää jälkensä ja kerätä matkaeväänsä kesäisen metsän ratistessa jalkojen alla. Enkelit ottavat rohkeasti kantaa siihen, mikä on riittävää ja elintärkeää – pysähtyä, olla. Kiitos. Maarit Utriaisen ja Netta Lepistön Angels – Herääminen on luokittelematon, hengähtävä, jaettu tuokio, joka todella tuli tarpeeseen.

Toukokuussa myös Sisus vieraili AgriSirkuksessa. Kysyimme kuulumisia viime kesänäkin Agrissa pörisseeltä Sisukselta: ”Elikkä tultiin pistämään trussit pystyyn tyttöin kanssa viikko sitten ja ollaan siitä lähtien treenailtu Mosh Split esitystä kesäkiertuetta varten, johon on kuulunut ihan perus sirkusteknistä treeniä ja esityksen osalta muistelua. Ollaan muokattu ja hiottu jo olemassa olevia kohtauksia. Hoidettu käytännön järjestelyjä AgriSirkuksesta käsin, koska suurin osa vuotta ollaan ryhmän jäsenten kanssa eri maissa. Säiden kanssa ollaan oltu ihan sairaan onnekkaita! Saatiin ihan Ruotsista asti pukusuunnittelija Evelina Jensen tänne käymään muutamaksi päiväksi. Tarkoitus on pakata kamat ja purkaa trussit tulevana lauantaina. Ensimmäiset esitykset ovat 5.6 ja 7.6 Kannelmäessä, Sitratorilla, josta suunnataan Norjaan sirkusfestareille. Tervetuloa katsomaan ja ihanaa kesää kaikille, toivottaa Sisus.”

Sirkustaiteilijat Susanna Liinamaa ja Saana Peura työstävät kesäkuussa AgriSirkuksessa ensimmäistä yhteistä teostaan. Residenssin lopuksi järjestetään avoin harjoitus torstaina 22.6. klo 16. Tervetuloa kurkistelemaan residenssissä syntyneitä ideoita pieneen sirkustelttaan Rehndahlin kotieläinpihalle.

AgriSirkuksen oma minifestivaali järjestetään lauantaina 12.8.2017

Ohjelmassa esityksiä linnunradan tältä ja tuolta puolen. Festivaali on maksuton tapahtuma, ja se toteutetaan vapaaehtoisvoimin.

Haluatko tulla vapaaehtoiseksi? Laita sähköpostia osoitteeseen

Pysy kartalla, mutta vieraile kohtuudella: agrisirkus.wordpress.com

facebook.com/agrisirkus

AgriSirkus residenssi, sekä vapaata esitystilaa sirkusartisteille – teos tekijän edellä

(Lähde: AgriSirkuksen tiedote 30.5.2017)