Agit-Cirkin jäsenten kalentereissa kesällä esityksiä ja uusien teosten residenssijaksoja

  • Agit-Cirk: Jong. Kuva: Teemu Ullgrén

Sakari Männistö matkustaa itään, kun Agit-Cirkin ja Gandini Jugglingin yhteistyötuotanto 4 x 4 Ephemeral Architectures nähdään ensimmäistä kertaa Venäjällä Moskovassa. Kesäkuun lopulla Männistö saapuu Cirko – Uuden sirkuksen keskukselle harjoittelemaan syksyllä ensi-iltansa saavaa Insomniac’s Fable teosta.

Agit-Cirkin vuonna 2013 tuottama JONG nähdään osana Porvoon Suvisoittoa 30. kesäkuuta. Teoksen säveltäjä on Lotta Wennäkoski ja se on sävelletty kamariorkesterille ja jonglöörille, solistina Sakari Männistö. Teos on tuotettu yhteistyössä Lapin kamariorkesterin kanssa. Kesäkuussa Porvoossa teoksen soittaa Avanti! -orkesteri johtajanaan John Strorgårds.

Sampo Kurppa esiintyy Hiljaisuus-festivaalilla ensi-iltansa saavassa Kallo Collectiven ja Uusinta Ensemblen yhteisteoksessa KWALK. Kolme sanattoman komiikan taitajaa ja kolme muusikkoa luovat tilallista komiikkaa säveltäjä Georges Aperghis’n teosten innoittamana.

Sasu Peistola ja Jenni Lehtinen harjoittelevat sooloesityksiään kesäkuussa viikon ajan. Väkevä ja Lyydia esitykset valmistuvat Agit-Cirkin omaan mobiiliin esitystilaan KomsioDomeen talvella 2017–18.

Juhannuksen jälkeen Lehtinen ja Peistola harjoittelevat uutta teosta residenssissä Pohjanmaalla. Työnimellä 2+2+2 kulkevan esityksen työryhmään kuuluvat myös akrobaatti/tanssija Saku Mäkelä ja tanssija Riia Kivimäki.

Seuraa Agit-Cirkiä Facebookissa | agitcirk.com

(Lähde: Agit-Cirkin tiedote 29.5.2017)