Turun AMK:n Taideakatemian CirQtrad-esitys kiertueella

Turun AMK:n Taideakatemian sirkuksen 1. vuosikurssin opiskelijat ovat luoneet ohjaaja Heidi Ahon luotsauksessa CirQtrad – perinteisen sirkusesityksen. Teos noudattaa klassisen sirkuksen numerokeskeistä muotoa. Lähtökohtana on sirkuksen käsityöläisyys, jossa kaikki sirkuksen elementit luodaan, rakennetaan, esitetään ja pakataan itse.

Esitysprojekti on sirkusopiskelijoiden ammattiopintoja ja sen tarkoituksena on opettaa sirkusalan tosityöelämän taitoja. Esitys viedään erilaisiin esitystiloihin kuten Sigyn-saliin, koulujen liikuntasaleihin, Köysiteatteriin, Kukko-festivaalille Lahteen ja Suomen Nuorisosirkusliiton festivaalille Lappeenrantaan. Esiintymisen lisäksi opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttavat esityksen teemaan liittyviä sirkustyöpajoja koululaisille.

-Leikitään perinteistä sirkusta. Esityksen hahmot on ammennettu traditionaalisen sirkuksen henkilögalleriasta, kuvailee ohjaaja Heidi Aho harjoitusten lomasta.

Esityksen musiikin tekijänä on Jukka Grönfors, joka myös toimii käsilläseisonnan opettajana koulutuksessa. Mukana esityksen luomisessa ja harjoittamisessa ovat myös toimineet Marina Vavilova, Kimmo Hietanen, Antti Nerg ja Minna Karesluoto. Esitys on 1. vsk:n opiskelijoiden ensimmäinen yhteinen produktio. Opiskelijat hoitavat esiintymisen lisäksi valo-äänitekniikan ja sirkuskiinnitykset. Teatteritekniikkaan heitä ovat perehdyttäneet Esa Pukero, Tero Aalto ja Otto Wahlgren. Puvustuksessa opiskelijat ovat saaneet oppia Mervi Kuittiselta.

Kiertue

SIGYN-SALISSA
ke 12.4. KLO 14:00 ensi-ilta lastenkotien lapsille ja nuorille
to 13.4. KLO 10:00 ja klo 19:00

KOULUISSA
18.–28.4.

KÖYSITEATTERISSA
ti 23.5. – pe 26.5. klo 10:00

KUKKOFESTIVAALILLA
su 7.5 klo 12:30 esitys ja työpaja

Lipputiedot: https://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/481/cirqtrad/

Seuraa esitystä Facebookissa.

(Lähde: Turun AMK:n Taideakatemian tiedote 6.4.2017)