Sirkus Supiaisen Ulkopuolella ensi-illassa Joensuun taidemuseossa

  • Sirkus Supiainen: Ulkopuolella. Juliste: Rauli Katajavuori.
  • Sirkus Supiainen: Runosirkus. Kuva: Markus Nivala/ Rauli Katajavuori.
  • Sirkus Supiainen: Lennä, lennä. Kuva: VIlle Saarikoski.

Toukokuun alussa saa kantaesityksensä Sirkus Supiaisen uusi esitys Ulkopuolella / за пределами. Teosta esitetään Joensuun taidemuseo Onnin juhlasalissa 3.–13.5.2017. Sirkustaiteilija ja jonglööri Rauli Katajavuoren yhdessä muusikko Jalmarin kanssa esittämä Ulkopuolella-teos on karhean humoristisesti vakava ideaalikone. Teoksen alkulähteenä ovat sirkus ja musiikki. Teoksessa syvennytään käsittämättömään ja etsitään syvää kansaperinnettä tulevaisuudesta. Yleisö kutsutaan huviretkelle tienpientareille, joissa resistanssia ei ole. Ohjauksesta, lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastaa Rauli Katajavuori, puvustuksesta Laura Sariola, musiikkista Jalmari ja äänimaisemasta Antti Koukonen. Lue lisää sanomalehti Karjalaisen jutusta Postdronea domessa 28.4.2017.

Toukokuussa Sirkus Supiainen esittää myös ‘Lennä, lennä’ -sirkusesitystä lapsille Sastamalan kirjastoautopäivässä 11.5. sekä Rovaniemellä Sirkus Taika-Ajassa 25.–27.5.  ‘Lennä, lennä’ on ajatuksia herättävä humoristinen lasten sirkusesitys. Siinä yhdistyvät korkeatasoinen sirkustekniikka, vuorovaikutteiset puheosuudet sekä valloittavat persoonat. Esitys sisältää raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita, hervotonta huumoria, rutkasti leikkimieltä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua. Koko perheelle sopiva esitys sukeltaa kysymysten ja vastausten värikkääseen maailmaan. Markus Nivalan ohjaaman teoksen esittävät Emma Räisänen, Antti Nerg, Pekka Laamanen ja Markus Nivala.

Juha Raution, Miika Nuutisen ja Rauli Katajavuoren folkhenkinen Runosirkus-teos nähdään Turussa Sirkus Unionissa 20.–21.5.2017. Teos yhdistää lavarunouden, jongleerauksen ja singersongwriter-materiaalin hämmentävällä tavalla. FAQ: Mitä tämä oikein on? Miksi ihmeessä toin lapseni katsomaan tätä? Miten tekstit, musiikki sekä jongleeraus ja muut sirkustekniikat liittyvät toisiinsa? Onko tämä viihdettä vai taidetta? Miksi minä kuulen tästä vasta nyt? Ja miksi tällaista ei tehdä enempää Monipuolisuutensa vuoksi Runosirkusta suositellaan niin baareihin kuin suljetuille osastoille. ”Näinä aikoina viihde on vaikea laji!”

Kesäkuussa Sirkus Supiainen järjestää Verkkokeilan SM-kilpailut 18.- 19.6. Turussa  ja Sirkusleirin 26.6-1.7 Eräjärvellä.

Lisätietoa: www.supiainen.com

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 28.4.2017)