Maailman sirkuspäivää juhlitaan 15.4.2017

Kansainvälistä Maailman sirkuspäivää juhlitaan tänä vuonna pääsiäislauantaina 15.4. Nuorisosirkukset Oulussa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa järjestävät tapahtumia ja päivän viettoon voit osallistua myös leipomalla!

Maailman sirkuspäivä on huhtikuun kolmas lauantai ja sen tarkoitus on nostaa esiin sirkustaidetta ja -kulttuuria. Päivän viettoa organisoi ja koordinoi maailmanlaajuisesti Fédération Mondial du Cirque –järjestö. Suomessa tapahtuman viettoa koordinoivat Sirkuksen tiedotuskeskus ja Suomen Nuorisosirkusliitto yhdessä Sirkus Finlandian kanssa.

Osallistu leivontakisaan

Suomen Nuorisosirkusliitto järjestää sirkusleivonnaiskisan Maailman sirkuspäivän kunniaksi. Osallistu kisaan jakamalla Instagramissa kuva maailman sirkuspäivän kunniaksi luomastasi leivonnaisesta, kakusta tai muusta leipomuksesta. Merkkaa kuvaasi @nuorisosirkusliitto sekä #sirkusleivonnainen ja #maailmansirkuspäivä, niin osallistut kisaan. Parhaat palkitaan!

Myös muita sirkusaiheisia kuvia voi jakaa 15.4. tägeillä #maailmansirkuspäivä ja #worldcircusday !

Tapahtumia

Oulu 15.4. klo 12–17.30

Oulun Tähtisirkuksen järjestämässä Tähtisirkuspäivässä nautitaan huimasta sirkusesityksestä, popkornista, hattarasta, ilmapalloeläimistä ja kasvomaalauksista.

Jyväskylä 14.–15.4.

Jyväskylän Sirkuskoulun viikonloppukurssilla treenataan akrojoogaa ja ikarisia leikkejä Tanner – Luovan liikunnan keskuksessa.

Hämeenlinna 15.4. klo 16.30–19

Sirkuskoulu Arx esiintyy Sirkus Finlandian maneesilla Kantolan tapahtumapuistossa klo 16.30.
Sirkus Finlandian näytös alkaa klo 17.

Hyvinkää 20.–23.4.

Hakafestarit tarjoaa Hyvinkäällä nuorisosirkusesityksiä, sirkusnäytöksiä päiväaikaan esikouluikäisille sekä Hakasirkuksen 30-vuotisjuhlagaalan.

(Lähde: Suomen Nuorisosirkusliitto 10.4.2017)