Canvas Showcase esittelee suomalaista sirkusta Lontoossa huhtikuussa

  • Nuua: Taival, kuva: Olli Vuorinen

Suomalaista nykysirkusta nähdään Lontoossa 18.–20.4.2017 osana Canvas-näyteikkuna- ja verkottumistapahtuman ohjelmistoa. Canvas on aiemmin keskittynyt esittelemään uusia teoksia Isosta-Britanniasta, mutta tänä vuonna tapahtuman avajaisiltana ohjelmistossa nähdään suomalaisen Cie Nuuan teos Taival. Lisäksi tapahtuman järjestäjä on kutsunut muutamia suomalaisia ryhmiä pitchaamaan teoksiaan. Muut mukana olevat ryhmät ja teokset ovat:

Blind Gut Company: Machine
Kallo Collective: Chameleon
Lumo Company: Lola ja WireDo (Hanna Moisala)
Race Horse Company: Around ja Disco 3000

Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Jacksons Lane, Roundhouse, The National Centre for Circus Arts ja artsdepot, yhteistyökumppaneinaan Sirkuksen tiedotuskeskus, Suomen Lontoon instituutti sekä Catalan Institute for Cultural Companies.

Tapahtuman yhteydessä tiedotuskeskus järjestää opintomatkan nuorille tuottajille ja taiteilijoille. Mukaan lähtevät tuottajat ja taiteilijat – Mira Sirkka, työpari  Salla Kurronen sekä Heli Väätäinen, Hanna Parry ja Elina Sirkiä – valittiin yleisen haun kautta. Heidän ohjelmassaan on verkostoitumista paikallisten toimijoiden kanssa ja mahdollisesti tutustumiskäyntejä eri esitystaloihin.

Lue lisää tapahtumasta osoitteesta: www.canvas-london.org.uk