Apurahat: Pohjoismaisen kulttuurirahaston OPSTART-käynnistystuki

Pohjoismaisen kulttuurirahaston OPSTART-apurahalla halutaan tukea ideointivaihetta, jonka tavoitteena on uudenlaisen pohjoismaisen yhteistyön syntyminen uuden innovatiivisen taide- tai kulttuuriprojektin ympärille.

OPSTART-tuen avulla voit parantaa projektisi laatua. Sinulla on oltava pitkäntähtäimen projekti-idea ja selkeä kuva siitä, minkälaisia toimijoita haluat saada mukaan projektiisi. Et siis voi hakea OPSTART-tukea pienempien ja jo valmisteltujen projektien toteuttamiseen. Suurin haettava tukisumma on 25.000 DKK.

Projektissa on oltava osallistujia vähintään kahdesta Pohjoismaasta, ja projektin tavoitteena on oltava yhteistyön laajentaminen useamman Pohjoismaan välille. Tuen hakemiselle ei ole yhtä takarajaa ja vastauksen saa sähköpostitse 20 päivän kuluessa.  Lue lisää apurahasta ja katso hakuohjeet.

OPSTART-käynnistystuki on kesätauolla 2. kesäkuuta–14. elokuuta 2017. Muista siis lähettää hakemuksesi pikimmiten, jos haluat, että se käsitellään ennen kesätaukoa.

Rahasto on käsitellyt vuonna 2017  jo yli 100 OPSTART-hakemusta ja myöntänyt tukea noin 25 projektille.