SirkusUnionissa uusi klubi-ilta ja kaksi vierailevaa sooloteosta

  • Jukka Haataja: Dominio – Tiedemiehen sirkus. Kuva: Ville Saarikoski.
  • Zero Gravity Company: Light Light Kuva: Janne Pietiläinen

Turussa 1.4. aprillipäivänä paukkuu SirkusUnionin päälavalla, kun toinen Backstage Club tuo taas oivan kattauksen artisteja yhden illan ajaksi saman katon alle. Pääesiintyjänä klubilla nähdään suomalaisen jongleerauksen elävä legenda Jani Suihkonen.

Klubin lisäksi huhtikuussa nähdään Unionilla kaksi vierailevaa sooloesitystä:

7.–9.4. lavan valtaa Jukka Haatajan Dominio – Tiedemiehen sirkus, jota on kehuttu lehtikritiikeissä valloittavasta tunnelmastaan kuin myös rajoja ylittävästä mielikuvituksellisuudestaan.

28.–29.4. päälavalla nähdään Netta Lepistön Light Light -esitys, jossa neljä eri hahmoa kertoo tarinansa neljässä eri kohtauksessa valon kanssa. Yhdelle valo edustaa elämää, toiselle valon sytyttäminen on keino pitää jotain muuta pimeydessä. Nämä neljä kohtausta voidaan myös lukea yhdeksi matkaksi myrskystä tyyneyteen, pimeydestä valoon.

Esityskalenteri ja linkit esitysten tapahtumasivuille löydät täältä!

SirkusUnioni on tuottanut vuodesta 2009 alkaen sirkusesityksiä ja sirkuskoulutoimintaa sekä kehittänyt sosiaalisen sirkuksen toimintaa Turussa ja Varsinais-Suomessa. SirkusUnioni on suurin ammattivetoinen sirkustoimija ja sirkusammattilaisten työllistäjä Turun alueella. Vuoden vaihteessa SirkusUnioni avasi oman opetus-, esitys- ja harjoitustilansa Turussa osoitteessa Lonttistentie 12. Tilassa järjestetään esityksiä, tapahtumia, sirkusopetusta sekä työpajoja. Tilaa vuokrataan myös residenssitoimintaan, ja klubi-iltoja järjestetään säännöllisesti.