Race Horse Company New Yorkissa

  • Race Horse Company: Disco 3000 © Eero Alava
  • Super Sunday by Race Horse Company. Photo: Petter Hellman
  • Race Horse Company: YmpäriÄmpäri Kuvaaja: Eero Alava

Race Horse Company esitti alkuvuodesta Super Sunday -teostaan Ranskassa Marseillesissa Biennale International des Arts du Cirque -festivaalilla sekä Saksassa Karlsruhessa Kulturzentrum Tollhausissa.

Parhaillaan Race Horse Company on New Yorkissa uuden kokopitkän teoksen Disco 3000:n työryhmän kanssa. Teoksesta esitetään 4.–5.3. NUY Skirball Centerissä  showcasefestivaali Circus Now:n ohjelmistossa 40 minuutin demo. Tummasävyinen teos sijoittuu peilipallon alle mediauskovaisen kulttuurimme loputtomiin bileisiin. Modernia klovneriaa, akrobatiaa ja innovatiivisia ääniratkaisuja sisältävän teoksen esittävät Kalle Lehto, Saku Mäkelä, Teemu Riihelä, Susanna Liinamaa, Rony Hämäläinen ja Teemu Virtanen ja sen ohjaa Rauli Kosonen. Valosuunnittelusta vastaa Antti Sairanen, musiikista ja äänisuunnittelusta Sami Tammela.

Maaliskuun puolivälissä Ympäri Ämpäri -teosta esitetään Hurraa!-festivaalilla kahdeksan esityksen verran viidellä  näyttämöllä pääkaupunkiseudulla. Huhtikuussa Ympäri Ämpäri kiertää neljällä näyttämöllä Brittein saarilla yhteensä 10 esityksen verran.  Toukokuussa Ympäri Ämpäri matkaa Circusstadt -festivaalille Rotterdamiin Hollantiin. Myös Super Sunday vierailee Englannissa. Sen UK-kiertue ulottuu seitsemälle näyttämölle yhteensä 15 esityksen mittaisena huhti–kesäkuussa, minkä jälkeen se nähdään vielä Ranskan Perpignanissa kesäkuun 16 ja 17. päivä.

facebook.com/racehorsecompany