Kallo Collective residenssissä Vilnassa

  • Kallo Collective: Chameleon. Kuva: Thom Monckton

Kallo Collectiven järjestyksessään toinen tämän vuoden ensi-illoista, Chameleon, nähdään Cirko-Festivaalilla toukokuussa.

Chameleonin työryhmä on juuri nyt residenssissä Arts Printing Housessa Vilnassa, missä teoksen harjoitusperiodi on käynnistynyt. Teoksen matka ja harjoitukset jatkuvat Tukholmassa Subtopian tiloissa maaliskuun puolen välin jälkeen. Chameleonin ohjauksesta vastaavat uusiseelantilaiset, Helsinkiin asettuneet Thomas Monckton ja Gemma Tweedie ja lavalla nähdään Gemman lisäksi Inga Björn, Jenni Kallo, Sakari Saikkonen, Kristiina Tammisalo ja Olli Vuorinen.

Jenni Kallon ohjaaman ja Henni Kervisen esittämän Helgan Rovaniemen ensi-illan jälkeen alkuvuonna on ehtinyt tapahtua muutakin: tammi–helmikuussa Thomas Moncktonin sooloteos Only Bones kiersi Porin kautta Prahaan ja sieltä London Mime festivaalille, missä esitys sai loistavat arviot ja täydet katsomot.

Kallolaiset vierailevat tänä vuonna myös Hiljaisuus-festivaalilla kesäkuussa sekä Jyväskylän kesässä, mutta niistä lisää seuraavissa uutiskirjeissä.

kallocollective.com