Circo Aereon ja Susanna Leinonen Companyn yhteisillat Stoassa 5.–12.3.

  • Circo Aereo: Mano. Kuva: Heli Sorjonen

Nykysirkus ja -tanssi kohtaavat tuoden näyttämölle tragediaa ja akrobatiaa. Kahden kansainvälistä mainetta niittäneen taiteilijan, Sanna Silvennoisen ja Susanna Leinosen teokset muodostavat yhteisillan, joka vie mukanaan fyysinen taituruuden maailmaan. Stoassa, Itä-Helsingissä 5.–12.3. järjestettävissä esityksissä nähdään Circo Aereon teos Mano sekä Susanna Leinonen Companyn teos Romeo & Julia.

Manossa Ranskassa opiskellut ja uransa luonut sirkustaiteilija Mika Kaski sekä muusikko ja säveltäjä Tapani Rinne yhdistävät voimansa esityksessä, jossa polveilevat äänimaisemat seuraavat akrobaatin polkua, lipuvat, uhoavat ja kohoavat korkeuksiin. Vuonna 2014 ensiesityksensä saaneen teoksen on ohjannut Sanna Silvenoinen, musiikin on säveltänyt Tapani Rinne, äänisuunnittelusta vastaa Rinteen lisäksi Konsta Mikkonen ja valosuunnittelusta Juho Rahijärvi.

Suomalaisen nykysirkuksen kärkiryhmä Circo Aereo ja kansainvälisesti arvostettu Susanna Leinonen Company ovat tehneet yhteistyötä aikaisemminkin – Mumbai Expressin (Circo Aereo) ja Kairan (SLC) yhteisillat järjestettiin marraskuussa 2013 Stoassa. Susanna Leinonen ja Sanna Silvennoinen ovat molemmat pitkän linjan taiteilijoita, ja molemmat taustaltaan tanssijoita. Leinosta ja Silvennoista kiinnostaa eri taidemuotojen yhdistäminen sekä raja-aitojen rikkominen. He ovat niittäneet kansainvälistä menestystä niin esiintyjinä, kuin ohjaajina ja koreografeina ja ovat olleet aktiivisesti luomassa suomalaisen nykytanssi- ja sirkuskentän rakenteita vuosien ajan.

Esitysajat ja lipputiedot 

www.circoaereo.net | www.susannaleinonen.com