Apurahat: Taiken alueelliset apurahat ja avustukset haettavissa 15.2. alkaen – yhteisö tarvitsee Katso-tunnisteen

Taiken alueelliset apurahat ja avustukset ovat haettavissa 15.2.–15.3.2017. Työskentely- ja kohdeapurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille tai työryhmille. Yhteisöt voivat hakea erityisavustusta esimerkiksi näyttelyiden, seminaarien ja kurssien järjestämiseen.

Apurahat ja avustukset on tarkoitettu vuoden 2017 hankkeisiin. Hankkeisiin myönnettävät apurahat ja avustukset tulee käyttää myöntövuoden tai seuraavan vuoden aikana.

Taike jakaa myös ohjelmallisia tukia, joiden hakuaika on samaan aikaan. Lastenkulttuurin apurahat on tarkoitettu taiteilijoille tai työryhmille. Liikkuvuusapurahoja voivat hakea Suomessa asuvat taiteilijat ja taiteen asiantuntijat. Apurahoilla edistetään kansainvälistä liikkuvuutta ja verkostoitumista.

Yhteisöille on haettavissa lastenkulttuurin erityisavustukset, Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -erityisavustukset sekä Taideneuvoston kehittämisavustukset.

Näiden kaikkien hakujen tarkemmat tiedot julkaistaan taike.fi-verkkosivuilla helmikuussa viikolla 6. Hakijan tulee perehtyä hakuilmoitukseen ennen hakulomakkeen täyttämistä. Hakemuksissa on myös pakollisia liitteitä, jotka kannattaa hankkia ajoissa.

Katso-tunniste haettava ajoissa

Kaikki Taiken apurahat ja avustukset ovat haettavissa verkossa. Verkkoasiointi on sujuvaa, hakemusta voi täydentää verkossa. Valmis hakemus tulee lähettää sähköisesti Taikeen ennen hakuajan päättymistä. Verkkoasiointi sulkeutuu 15.3. klo 16.

Verkkoasiointia varten yhteisö tarvitsee Katso-tunnisteen, joka kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen hakuaikaa. Maksuttoman Katso-tunnisteen saa Väestörekisterikeskuksesta osoitteesta https://yritys.tunnistus.fi. Tunnisteen hankkiminen edellyttää voimassa olevaa Y-tunnusta. Ohjeet sen hakemiseen löytyvät YTJ-palvelun verkkosivuilta http://www.ytj.fi.

Lisätietoja hakuajoista saat Taiken verkkosivuilta http://www.taike.fi/fi/apurahat-ja-avustukset tai sähköpostitse osoitteesta .

(Lähde: Taiteen edistämiskeskuksen tiedote 06.02.2017)